Bitcoin up
Bitcoin

Bitcoin koers mogelijk op weg naar $110.000, maar analisten delen zorgen

De Bitcoin (BTC) koers doet er al maanden alles aan om zoveel mogelijk investeerders uit de markt te jagen. Toch vertoont de digitale munt sterke overeenkomsten met eerdere cycli, wat veel analisten doet geloven dat een koers boven de $100.000 nog steeds binnen bereik ligt.

Op de korte termijn zijn er echter ook verschillende experts die een bearish scenario verwachten, met mogelijke dalingen tot wel $40.000.

‘Episch’ kwartaal voor Bitcoin

Crypto-analist Titan of Crypto liet afgelopen zondag zijn meer dan 90 duizend volgers op socialmediaplatform X weten dat zij ‘’nog even geduld’’ moeten hebben voor de langverwachte bullmarkt. 

Hij merkt op dat de Bitcoin koers zich in een zogenoemde ‘cup & handle’ patroon bevindt, die zoals de naam al doet vermoeden lijkt op een kopje (de ‘cup’) gevolgd door een handvat (de ‘handle). Dit patroon wordt doorgaans gezien als een bullish signaal, en heeft een koersdoel van $110.000.

De analist denkt dat Bitcoin een explosieve uitbraak uit het patroon te wachten staat, die de koers in korte tijd tot boven de magische grens van $100.000 zal tillen. Hij verwacht dat Bitcoin dit jaar nog tot $110.000 zal stijgen, in wat hij een ‘’episch’’ kwartaal noemt.

Crypto-analist Elja bracht een dag eerder op X aan het licht dat Bitcoin koers sinds de vorige bullmarkt een gigantisch ‘inverse head and shoulders’ patroon aan het vormen is. Dit patroon, dat vaak wordt gezien als een sterk bullish signaal, lijkt op een omgekeerde menselijke vorm. 

Wanneer de koers uit dit patroon breekt, dat wil zeggen wanneer de witte lijn gepasseerd wordt, verwacht de analist dat een koers van $100.000 snel bereikt wordt. Om precies te zijn anticipeert hij op een nieuwe all-time high ergens in het vierde kwartaal van dit jaar, en denkt hij dat $100.000 in de eerste drie maanden van volgend jaar wordt aangetikt.

Crypto-analisten bezorgd voor korte termijn

Hoewel er veel optimisme heerst over de komende maanden, waarschuwen veel analisten hun volgers juist voor een mogelijke hevige correctie op de korte termijn.

Analisten van Bitfinex voorspellen zelfs dat Bitcoin deze maand zou kunnen dalen tot $46.000, nadat de Amerikaanse centrale bank voor het eerst sinds 2020 de rente weer gaat verlagen.

De populaire analist Moustace ziet veel overeenkomsten tussen de recente Bitcoin koersbewegingen en die tijdens de COVID-crash in 2020. Als de koers een vergelijkbaar pad volgt, zou de bodem volgens Moustace rond de $57.000 kunnen liggen.

Bovendien kon je gisteren al in het Bitcoin nieuws lezen dat september Bitcoin’s slechtste maand van het jaar is, met een gemiddeld verlies van meer dan 4%.

Alleen de tijd zal laten zien hoe het zich zal ontvouwen, maar het lijkt in ieder geval een spannende periode te worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt