Bitcoin red
Bitcoin

Bitcoin koers naar laagste niveau in 30 dagen

De Bitcoin koers viel vannacht stevig naar beneden naar het niveau van 64.000 dollar. Daarmee komt de volatiliteit terug, maar niet op de manier waarop de meeste mensen hoopten. Gisteren leefde Bitcoin kort op naar het niveau van 67.250 dollar, maar inmiddels zijn we weer stevig gedaald.

Wat is er toch aan de hand met de bullrun van de digitale munt?

Verkoopdruk op Binance

Als we de populaire analist Skew mogen geloven, dan zijn de dalingen met name het gevolg van een verhoogde verkoopdruk op Binance.

“Zoals we hier kunnen zien werd de opleving vooral geleid door spotkopers op Coinbase en wat koopkracht op Bitfinex. De spotmarkten van Binance laten vooral verkoopdruk zien.

Ik denk dat de koersen van 66.000 tot 67.000 dollar een belangrijk gebied vormen voor Bitcoin. Als daar kopers in de markt komen, dan blijven we overeind. Zien we die niet? Dan zullen we verder bloeden”, aldus Skew.

Ondanks de negatieve koersactie van Bitcoin is Skew op dit moment niet heel bearish. De dalingen die we nu zien zijn volgens hem “niet ongewoon.” Verder is het volgens hem een goed teken dat er weinig leverage in de markt zit.

Dat betekent dat mensen op dit moment relatief weinig met geleend geld speculeren.

CoinGlass: koop de dip

De analisten van CoinGlass zijn in ieder geval bullish over Bitcoin op dit moment. Zij constateren dat de funding rates licht positief zijn, wat bullish is. Hun advies: “Koop de dip.”

Uiteindelijk moeten we natuurlijk nog maar zien of het een goed advies is van CoinGlass. Dat zal ook grotendeels afhangen van de economische data uit de Verenigde Staten.

Vandaag staat er wat dat betreft weer een belangrijk datapunt op de agenda. We krijgen vandaag namelijk te horen hoe de Retail Sales zich de afgelopen maand ontwikkelden in de Verenigde Staten.

Voor Bitcoin zou het goed zijn als die iets lager uitvallen dan verwacht, waardoor de inflatieverwachtingen dalen. Daardoor komt er dan weer meer ruimte voor de Federal Reserve om eventueel al in september de rente te verlagen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren