Bitcoin

Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie

De Bitcoin-prijs is vandaag met meer dan 6% gestegen, wat een herstel markeert na de aanzienlijke verliezen eerder deze week.

Deze koersstijgingen in de cryptomarkt vinden plaats voorafgaand aan de verwachte toespraak van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump op de Bitcoin-conferentie dit weekend.

Bitcoin koers schiet omhoog

De Bitcoin-prijs ligt op het moment van schrijven op $67.930, wat een stijging van 6,3% betekent ten opzichte van 24 uur geleden, toen de prijs van 1 BTC nog rond de $63.500 lag. Deze stijging heeft de gehele cryptomarkt omhoog getrokken, met een totale marktstijging van 4,31% ten opzichte van gisteren.

BTC/USD 1 uur grafiek
BTC/USD 1 uur grafiek – -Bron: TradingView

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Opvallend is hoe goed Bitcoin vandaag presteert, vooral in vergelijking met de aandelenmarkt die nog steeds te lijden heeft onder een gigantische koersval eerder deze week. De kracht van BTC wordt deels toegeschreven aan de positieve verwachtingen rondom een toespraak van Donald Trump op de Bitcoin Conference 2024.

Er doen geruchten de ronde dat Trump in deze toespraak zal aankondigen dat hij van plan is Bitcoin in Amerika’s strategische reserves op te nemen. Sommige speculaties gaan zelfs zover dat Trump zou willen dat de VS uiteindelijk 1 miljoen BTC in bezit heeft.

Als deze geruchten waar blijken te zijn en Trump inderdaad president wordt, zou dit een enorme opsteker voor de Bitcoin-koers betekenen. Momenteel bezit de Amerikaanse overheid ongeveer 200 duizend Bitcoin; het zou dus betekenen dat het land nog eens 800 duizend Bitcoin zou moeten aankopen.

Dit kan een enorme vraag naar Bitcoin veroorzaken, wat de prijs sterk zou kunnen opdrijven. Bovendien is de kans groot dat andere landen het voorbeeld van de VS zouden volgen, wat de vraag en prijs nog verder zou kunnen verhogen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?