bitcoin millennial
Bitcoin

Bitcoin koers nadert $70K: Sentiment hoogste in 16 maanden dankzij Trump’s beloftes

De Bitcoin (BTC) koers heeft vannacht zijn opmars van de afgelopen weken flink opgevoerd. Dankzij een stijging van meer dan 3% is de koers voor het eerst in zo’n zes weken weer aangekomen bij de magische grens van $70.000.

Het sentiment heeft de afgelopen tijd een flinke ommezwaai gemaakt, en zou nu zelfs het positiefst zijn sinds maart 2023.

Bitcoin sentiment op hoogste punt in 16 maanden

Dit concludeert analysebureau Santiment op basis van zijn gewogen sentimentindex, een metriek die het aantal positieve vs negatieve socialmediaberichten over BTC meet. Het aantal positieve berichten is nu ongeveer 4,7x hoger dan gewoonlijk. 

Bitcoiners zijn momenteel dus erg optimistisch. Hoewel de Bitcoin koers zich al enkele weken in een opmars bevindt, heeft het sentiment voornamelijk de afgelopen week als een raket de lucht in geschoten. 

Hier zijn verschillende redenen voor aan te wijzen. Uiteraard heeft de stijgende Bitcoin koers op zichzelf veel invloed op het sentiment binnen de cryptogemeenschap. Deze week heeft Bitcoin veel veerkracht getoond. Na een daling van enkele procenten wist het namelijk zijn steun te vinden op $64.000, en vanaf dit prijslevel in rap tempo opgeveerd.

Nu Bitcoin zich weer akelig dicht bij de $70.000 bevindt, is de maart gevestigde all-time high van bijna $74.000 plotseling binnen handbereik komen te liggen. Dit heeft logischerwijs veel enthousiasme en optimisme losgeweekt bij handelaren en investeerders.

Donald Trump wekt optimisme onder Bitcoiners

Voormalig Amerikaans president Donald Trump lijkt tevens een flinke duit in het zakje te doen wat betreft de opmerkelijke stijging in het marktsentiment. De presidentskandidaat hield afgelopen zaterdag een toespraak tijdens de Bitcoin Conferendce 2024 in Nashville, en deed hier enkele opvallende uitspraken en beloftes.

Zoals we de afgelopen maanden gewend zijn geraakt, sprak Trump vol lof over Bitcoin en crypto. De Republikein had crypto al tot een belangrijk onderwerp gemaakt in zijn presidentiële campagne, maar de recente toespraak markeert vooralsnog het hoogtepunt van zijn pogingen om de stemmen van Amerikaanse cryptobezitters te winnen.

Tijdens zijn toespraak beloofde Trump om Bitcoin tot een strategisch reserve-activum te maken indien hij in november wordt herkozen. Alle Bitcoins die Amerikaanse autoriteiten in beslag hebben genomen, of in de toekomst in beslag zullen nemen, zullen de kern vormen van deze voorraad. Momenteel bezitten de VS al meer dan 200.000 Bitcoins, hoewel deze momenteel geen onderdeel zijn van de Amerikaanse schatkist.

Daarnaast kondigde Trump aan van de Verenigde Staten een echte “crypto-hoofdstad van de wereld” te willen maken. Hij beloofde ook om Gary Gensler, de veel bekritiseerde voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), direct te ontslaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt