Bitcoin AEX
Bitcoin

Bitcoin koers nog maanden op $66.000?

De Bitcoin koers kan weleens maanden rond het niveau van 66.000 dollar blijven hangen, zo concludeert de pseudonieme analist Emperor op Twitter. Hij verwacht dat we deze koersen tot ongeveer september zullen zien, wat investeerders voldoende tijd geeft om op dit koersniveau te accumuleren.

Bitcoin tot september op $66.000?

Op 20 juli doorbrak Bitcoin voor het eerst in 37 dagen het niveau van 66.000 dollar. Sinds dat moment zijn we rond die koers blijven hangen, met enkele uitschieters naar boven die eindigden op de Bitcoin koers van 68.500 dollar.

Momenteel klokt de Bitcoin koers binnen op 65.800 dollar. Een echte katalysator om verder omhoog te schieten lijkt momenteel te ontbreken.

Bitcoin koers laatste 30 dagen. Bron: CoinMarketCap/Cointelegraph

Volgens Emperor moeten investeerders juist niet bang zijn voor deze periode, maar het als een kans zien om Bitcoin in te kopen voor de lange termijn. Iedere dip onder de 66.000 dollar is volgens hem helemaal een koopkans.

“Mijn beste gok op dit moment is om klaar te zijn om te kopen op de niveaus waar je comfortabel bent en te accumuleren tot september”, zo deelt hij met zijn ruim 394.000 volgers op Twitter.

Bitcoiners verkopen weinig

Hoewel de koers nu tegen een muur aanloopt, constateert Axel Adler van CryptoQuant dat Bitcoiners niet verkopen. “De laatste on-chain data laat een substantiële daling zien van Bitcoin die richting exchanges worden gestuurd, met een dieptepunt van 25.000 stuks”, aldus Adler op 23 juli.

Dat is een mooie uitspraak, maar we kunnen niet ontkennen dat de Bitcoin koers tegen een weerstand aanloopt en dat kan natuurlijk alleen als mensen hun Bitcoin verkopen.

Waar hij wellicht op doelt is dat Bitcoiners die hun munten niet op de beurzen aanhouden er in mindere mate voor kiezen om ze te verkopen. Dat zou kunnen, maar dat betekent dan dat een specifiek type van Bitcoin-holders er momenteel niet voor kiest om te verkopen.

Ondertussen begint ook de angst over de 9,5 miljard dollar aan Bitcoin van Mt. Gox weer een beetje in de markt te sluipen. Daar horen we voorzichtig aan steeds meer analisten over. Dat zou een Duitsland-achtige correctie kunnen veroorzaken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?