Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden

De Bitcoin koers zag op 27 maart een correctie die de digitale munt terugbracht tot het niveau van 68.430 dollar. Het lukt de bulls niet om de digitale munt weer definitief boven de 71.000 dollar te krijgen. Nu zijn er onder andere zorgen op macro-economische vlak die een neerwaartse druk op de Bitcoin koers vormen.

Zorgen om de wereldeconomie slecht voor Bitcoin

Sommige analisten claimen dat de wereldwijde economische problemen de prestaties van de Bitcoin koers beïnvloeden, met name nadat de S&P 500 index zijn all-time high van 5.320 punten van 21 maart niet kon vasthouden.

De onzekerheid omtrent de rentestrategie van de Amerikaanse centrale bank begint voor onzekerheid te zorgen bij investeerders. Renteverlagingen worden gezien als positief voor risico-assets als Bitcoin, maar door de plakkerige inflatie worden die steeds onwaarschijnlijker.

Voor de rentevergadering van mei is er nog maar een kans van 8 procent op een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank.

Daarnaast is er onder de grote handelaren op de Bitcoin-markt steeds minder vraag naar longposities met een hefboom. Meestal is dat een slecht teken voor de korte termijn.

Spot Bitcoin ETFs zijn cruciaal voor Bitcoin

Ondanks de rally van 63.800 naar 70.000 dollar in de vijf dagen in aanloop naar 27 maart, waren er slechts voor 151 miljoen dollar aan shortposities geliquideerd op de futuresmarkt.

Dit suggereert dat de bears nog niet zeker waren over verdere dalingen, ondanks dat de Spot Bitcoin ETFs 888 miljoen dollar verloren afgelopen week.

Deze week biedt daarentegen weer hoop. Op maandag was er sprake van een minimale instroom bij de Spot Bitcoin ETFs, maar op dinsdag ging het om ruim 400 miljoen dollar en woensdag kwam daar nog eens 254 miljoen dollar bovenop.

Vandaag en morgen zijn om die reden cruciaal voor de bulls. Het wordt echt tijd dat Bitcoin het positieve momentum weer oppakt en een serieuze aanval op de all-time high van 73.800 dollar begint.

Nog 3 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 3 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten