Bitcoin (BTC) China
Bitcoin

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten

De Bitcoin koers viel gisteren in één klap met duizenden dollars omlaag en handelde heel even onder het niveau van 64.000 dollar.

Die daling leek het gevolg van een hernieuwd conflict in het Midden-Oosten en zorgen over de Chinese economie. Volgens sommige analisten is hiermee echter de bodem bereikt voor Bitcoin.

Op dit moment handelt de koers in ieder geval weer net boven de 64.000 dollar.

Is de bodem bereikt voor Bitcoin?

Daan Crypto Trades, een populaire analist op Twitter, wijst op de “gezonde” staat van de funding rates als een belangrijke basis voor de Bitcoin koers om verder op te klimmen.

De funding rates zijn de prijzen die handelaren betalen voor Bitcoin futures, waarmee mensen als het ware met geleend geld kunnen gokken op koersstijgingen of dalingen van Bitcoin.

Als de funding rates hoog zijn, dan is het relatief duur om futures te kopen en dat is meestal het geval als de markt extreem bullish is. Nu is dat extreme verdwenen en is het weer relatief goedkoop om futures te nemen op Bitcoin.

Dat vormt volgens Daan Crypto Trades een goed fundament voor nieuwe koersstijgingen van Bitcoin.

Zorgen om de Chinese economie

Verder lijken nieuwe zorgen over de Chinese economie een verklaring voor de koersdalingen die we gisteren zagen. Uit een nieuw rapport van S&P Global Ratings blijkt dat er in potentie veel Chinese bedrijfsleningen in de gevarenzone zitten.

Dat is het gevolg van de hoge financieringskosten, terwijl de Chinese economie momenteel ook wat problemen kent. In totaal lopen er dit jaar voor 1,1 biljoen dollar aan schulden af in China, die bedrijven nu moeten herfinancieren tegen hogere rentes.

Analisten maken zich nu zorgen dat de problemen in China ervoor zorgen dat er liquiditeit uit de markt stroomt, waardoor er uiteindelijk ook minder geld beschikbaar is voor Bitcoin en andere investeringen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten