Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers schommelt hevig na Amerikaanse economische cijfers

Hoewel Bitcoin (BTC) gisteren opnieuw het niveau van $70.000 aantikte, was dit bezoek niet voor lange duur. De aanvankelijke positiviteit omtrent de rappe koersstijging naar $70.000 werd dus even snel weer ongedaan gemaakt.

Maar waar werd deze chaos op de Bitcoin markt precies door veroorzaakt? Op moment van schrijven is de waarde van BTC ongeveer $67.400.

Positieve cijfers maar negatief commentaar

De achtbaan waarin de Bitcoin koers gisteren terechtkwam had alles te maken met Amerikaanse economische cijfers en het daaropvolgende commentaar van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve.

Aanvankelijk reageerden de markten positief op goede inflatiecijfers. De inflatie pakte namelijk lager uit dan werd verwacht. De Bitcoin koers steeg mede hierdoor gisteren binnen enkele uren met bijna 4 procent naar $70.000.

Risico assets konden echter maar kort genieten van dit nieuws. Jerome Powell maakte de markten vervolgens namelijk blij met een dode mus. Hij liet doorschemeren dat de Federal Reserve op korte termijn niet denkt aan het verlagen van de rentes. 

Waar begin dit jaar nog meerdere rentedalingen werden verwacht, blijven deze vooralsnog uit. Na de opmerking van Powell daalden ook de verwachtingen voor renteverlagingen in september. Momenteel is de verwachting dat de rente in september lager zal zijn dan nu 56,7 procent.

Wat gaat Bitcoin doen?

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers? De Bitcoin koers bevindt zich al bijna een maand in een relatief smal prijskanaal tussen de $66.000 en $71.500. 

De voormalige all time high van 2021, het niveau van $69.000, blijft vooralsnog het niveau dat BTC met overtuiging moet doorbreken om de weg voort te zetten naar nieuwe all time highs.

Volgens een Bitcoin analist op X is het hierbij van belang dat BTC geen lagere ‘low’ creëert. Dit zou gebeuren wanneer BTC onder het niveau van $66.000 duikt. Een positief teken zou zijn wanneer Bitcoin een sterk steunniveau creëert boven de $69.000. Tot die tijd zal Bitcoin in het eerder beschreven prijskanaal blijven schommelen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen