Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin Koers Stabiel Voorafgaand aan Cruciale Amerikaanse Rente Beslissing

Bitcoin (BTC) vertoont tekenen van herstel nadat de waarde terug was gezakt naar $25.000. Ten tijde van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld rond een prijs van $26.500. Dit financiële kantelpunt komt op een moment dat de Amerikaanse Federal Reserve aan de vooravond staat van een cruciale beslissing over het rentebeleid in het land.

Belangrijke Bijeenkomst van het FOMC Op Handen

Op 20 september vindt een belangrijke bijeenkomst plaats van het Federal Open Market Committee (FOMC), het orgaan binnen het Federal Reserve System dat belast is met het superviseren van open marktoperaties, zoals het overzien van transacties in Amerikaanse staatsobligaties. Dit 12-koppige comité, dat acht keer per jaar bijeenkomt, bestaat uit leden van het Federal Reserve-bestuur en geselecteerde Reserve Bank-presidenten. Het primaire doel van het FOMC is het sturen van het monetaire beleid door middel van het specificeren van doelen voor open marktoperaties, waarbij de focus veelal ligt op de regulering van de federal funds rate.

Tijdens deze bijeenkomst zal een cruciale beslissing worden genomen over de referentierente, in de VS bekend als de “federal funds rate”. Dit is de rente die van toepassing is wanneer depositobanken leningen verstrekken aan elkaar en aan de Federal Reserve. De verwachting in de financiële sector is dat deze rate onveranderd zal blijven.

Het is belangrijk op te merken dat een wijziging in de referentierente niet alleen invloed heeft op de interbancaire leningen, maar ook rechtstreeks de rentetarieven van consumentenleningen, hypotheken en andere kredietvormen beïnvloedt. Daarom kan een besluit van de Federal Reserve om de rente te veranderen, een kettingreactie teweegbrengen in de economie, waarbij zowel de beslissingen van investeerders als van consumenten worden beïnvloed, en het dient als een krachtig instrument voor het beheersen van economische groei en inflatie.

Cryptomarkt Beleeft Stabiele Periode: Wat Voorspelt de Toekomst voor Bitcoin?

Te midden van een turbulent macro-economisch landschap, gekenmerkt door hoge inflatiecijfers in landen zoals de VS (9,1%) en Nederland (7,2%) in juni, kent de cryptomarkt een periode van relatieve stabiliteit. Crypto Santa, een vooraanstaande analist bekend op het platform X (voorheen Twitter), houdt vol dat, ongeacht de uitkomst van de naderende FOMC-bijeenkomst, Bitcoin voorlopig in een bereik van $25.000 tot $27.000 zal blijven handelen.

Dit roept echter de cruciale vraag op: wanneer zal de volatiliteit in de cryptomarkt terugkeren? En als dat gebeurt, zal het dan de prijs van Bitcoin omhoog of omlaag duwen? Het blijft een punt van speculatie en het is een situatie die nauwlettend in de gaten gehouden wordt door investeerders wereldwijd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13