Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin koers steelt de show: Dominantie op hoogste punt in jaren

Bitcoin (BTC) heeft deze week een vliegende start gemaakt. De Bitcoin koers is vannacht hard gestegen waardoor het nu de magische grens van $70.000 kan ruiken. Al weken is Bitcoin lekker bezig, waar de gehele cryptomarkt logischerwijs van profiteert. Echter kunnen de meeste altcoins niet tippen aan de opmars van Bitcoin. 

Dit wordt weerspiegeld in de stijgende Bitcoin dominantie, die gisteren zelfs zijn hoogste wekelijkse sluiting van de huidige cyclus heeft gehad.

BTC dominantie op nieuwe piek

Hoewel de nieuwe week slechts uren onderweg is, heeft Bitcoin direct een grote stap gezet richting zijn vierde achtereenvolgende groene week. Na twee sterke weken wist Bitcoin de afgelopen week met slechts een bescheiden prijsstijging van minder dan 1% af te sluiten. Veel altcoins hebben echter rake klappen ontvangen, wat het marktaandeel van Bitcoin goed heeft gedaan. 

Gisteren heeft de BTC dominantie de week afgesloten op 56,76%, wat een nieuw hoogtepunt binnen de huidige bullmarkt markeert. De vorige piek werd halverwege mei bereikte, van nipt onder de 56%. 

Embed tweet: https://x.com/StackerSatoshi/status/1817781343071433100

De Bitcoin dominantie verwijst naar het percentage van de cryptomarkt dat wordt ingenomen door BTC. Dit wordt berekent door simpelweg de marktkapitalisatie van BTC te delen door de marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt. 

Bitcoin in de schijnwerpers dankzij Trump speech

De afgelopen week heeft Bitcoin een hoop terrein veroverd binnen de cryptomarkt, met een stijgende dominantie van bijna 2,5%. De eerste helft van de week stond in het teken van neergaande prijsactie. Na enkele mislukte pogingen om de $68.000 te heroveren ging de Bitcoin koers onderuit tot een dieptepunt rond $64.000, dat donderdagmiddag werd bereikt. 

In slechts twee dagen tijd wist Bitcoin zijn dagenlange correctie weer volledig goed te maken. De afgelopen dag is de opmars in de hoogste versnelling voortgezet, met een stijging van meer dan 3% tot zijn hoogste prijs sinds 12 juni van bijna $70.000.

De meeste altcoins daarentegen zijn nog altijd niet volledig hersteld van hun koersdaling van vorige week. Met de toespraak van voormalig Amerikaans president Donald Trump tijdens de Bitcoin Conference 2024 in Nashville is alle aandacht bij Bitcoin komen te liggen. Hij strooide met allerlei grootse beloftes voor Bitcoin en de crypto-industrie mocht hij in november de verkiezingen winnen, en daar lijkt de Bitcoin koers nu de vruchten van te plukken.

Wellicht dat de vorige week gelanceerde Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) de komende weken de aandacht kunnen verschuiven naar ethereum en de altcoinmarkt. Hiervoor zullen de geldstromen echter wel wat moeten verbeteren, aangezien de fondsen nu drie achtereenvolgende handelsdagen meer dan $100 miljoen hebben verloren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt