shiba inu
Altcoin, Bitcoin

Bitcoin koers stijgt 3%, maar memecoins stelen de show

De Bitcoin (BTC) koers heeft vannacht een grote sprong gemaakt en nam, zoals gewoonlijk, de rest van de markt met zich mee. Bitcoin steeg met bijna 3%, maar veel altcoins hebben daar nog een schepje bovenop gedaan. Het zijn vooral de memecoins die met opvallend hoge winsten de aandacht trekken in de cryptomarkt.

BTC koers schiet naar $64.000

Bitcoin heeft het afgelopen weekend weer weinig van zich laten horen, wat bijna ieder weekend wel het geval is. De Bitcoin koers heeft in een nauw bereik rond $62.000 bewogen, maar gisteren nam de volatiliteit weer toe.

Gisteren aan het eind van de middag ontwaakten de bulls weer. De koers maakte namelijk een langzame klim tot $63.000, wat in de avond werd aangetikt. Het bleek echter slechts een voorbode voor wat er in de nacht zou komen, aangezien Bitcoin vanaf $62.300 met bijna 3% steeg tot $64.000.

Inmiddels beweegt Bitcoin al heel wat uurtjes rond $63.500, in afwachting op de volgende grote koersbeweging. Rond $66.000 staat in ieder geval een groot struikelblok te wachten, waar de koers nu mogelijk naartoe zal bewegen.

Memecoins leiden cryptorally

De Bitcoin dominantie is de afgelopen dag iets afgenomen, wat betekent dat de rest van de cryptomarkt beter presteert dan Bitcoin zelf. Vooral memecoins hebben hierin een opvallende rol gespeeld. De lijst met grootste stijgers wordt namelijk gedomineerd door deze coins. 

De grootste stijgers van vandaag zijn Mog Coin (MOG), Dogwifhat (WIF), en Popcat (POPCAT), die respectievelijk met 22,45%, 20,24% en 18,10% zijn gestegen. Ook Pepe (PEPE), Bonk (BONK), en Brett (BRETT) blijven niet achter, met indrukwekkende winsten van respectievelijk 13,84%, 11,57% en 10,84%.

Het zijn echter niet alleen de memecoins die flink in de plus staan. Vrijwel elke altcoin vertoont een stijging van ten minste een paar procent in de afgelopen 24 uur. Bittensor (TAO) en Sui (SUI), twee altcoins die al wekenlang in de schijnwerpers staan, behoren ook tot de grootste stijgers, met winsten van ongeveer 14%.
Als we de tien grootste cryptomunten op marktkapitalisatie onder de loep nemen, vallen Solana (SOL) en Dogecoin (DOGE) op met prijsstijgingen van ongeveer 4%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Ali Martinez voorspelt bullish Bitcoin-rally voor oktober
Bitcoin koers stijgt 3%: Is dit een door leverage gedreven pump?
Japans beursbedrijf investeert opnieuw ¥1 miljard in Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt