Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt na positieve economische cijfers uit Amerika

Bitcoin (BTC) laat vandaag een herstel zien met een stijging van ongeveer 2,5%, na een eerdere terugval naar $65.000. Deze opleving is het gevolg van beter dan verwachte werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten.

Voor de tweede week op rij kwamen de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen lager uit dan voorspeld, wat de verwachtingen van een renteverlaging door de Federal Reserve op 7 november heeft versterkt. Volgens het FedWatch Tool van CME Group is de kans op een renteverlaging inmiddels gestegen naar 92,9%.

Bitcoin stuit op weerstand

De BTC-prijs bevindt zich nu dicht bij een belangrijk weerstandsniveau rond $68.000, waar zich volgens CoinGlass een sterke liquiditeitsbarrière bevindt. Vorige week lukte het Bitcoin niet om dit niveau te doorbreken. Handelaar Justin Bennett merkt op:

“BTC-short liquidaties bevinden zich rond $68.200, hetzelfde niveau waarop het maandag stukliep. Zullen we shorts liquideren voordat we opnieuw $65.800 testen?”

Bennett suggereert dat een doorbraak boven $68.200 cruciaal is om verdere koersdalingen te voorkomen. Volgens Hyblock Capital begon de recente daling toen beleggers dachten dat de bodem bereikt was. Veel beleggers sloten daarop hun longposities, wat de prijs naar $65.000 drukte.

Genoeg reden tot hoop

Ondanks de aanhoudende weerstand rond $68.000 blijft de bekende analist Rekt Capital positief. Hij stelt dat het essentieel is dat de wekelijkse candle boven $67.900 sluit om een doorbraak mogelijk te maken. Volgens Rekt Capital biedt de bovenkant van het huidige prijskanaal nog steeds steun voor Bitcoin:

“Bitcoin test nog steeds de bovengrens van het kanaal als steun op de dagelijkse grafiek. Hoewel er kortstondige dalingen zijn, suggereren aanhoudende sluitingen boven dit niveau dat Bitcoin een solide basis probeert te creëren.”

Over het algemeen lijkt de situatie voor Bitcoin hoopgevend. De munt probeert al maanden uit een consolidatiepatroon te breken. Een doorbraak boven de neerwaartse weerstandslijn kan de weg vrijmaken voor verdere koersstijgingen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin mining moeilijkheidsgraad bereikt recordhoogte: Wat betekent dit voor de winstgevendheid van miners?
Aantal Bitcoin whales op hoogste punt in jaren: all-time high op komst?
Bitcoin koers herstelt sterk, maar moet dit cruciale niveau doorbreken voor verdere stijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk