Bitcoin

Bitcoin koers stijgt tot $12.300 – kan het nog hoger?

De Bitcoin heeft zijn langverwachte beweging naar een nieuw hoogtepunt weer kracht bijgezet deze week. De prijs steeg gisteren met bijna 5 procent en bereikt vandaag een hoogtepunt van $12.300. Kan het dan eindelijk door de cruciale weerstandszone breken?


Bitcoin bereikt een sterke weerstandszone

De Bitcoin prijs bereikte 07:00 ‘s ochtends een hoogtepunt van $12.300, wat gelijk is aan het hoogste punt van dit jaar dat in augustus werd bereikt. Dit zorgt ervoor dat steeds meer traders bullish zijn, maar is dat terecht?

Sinds die eerste stap boven de $12k, meer dan twee maanden geleden, viel de BTC prijs terug naar de $9k-zone, wat resulteerde in een terugval van 20%. Al die verliezen zijn nu teruggewonnen en dat is zeker bullish te noemen. Wel lijkt de weerstandszone van $11.900 – $12.500 nog steeds sterk. De Bitcoin zal hier niet zomaar doorheen breken wat betekent dat het zou kunnen dat de prijs hier opnieuw zou kunnen corrigeren.

BTC bereikt weerstandszone – Bron: Tradingview

Kan Bitcoin de $20k bereiken dit jaar?

Analisten hebben opgemerkt dat Bitcoin sinds januari 2018 geen wekelijkse afsluiting van boven de $12.000 heeft gehad. Als dat nu wel gebeurd dan zijn velen ervan overtuigd dat de bull markt echt begonnen is.

Analist Dave The Wave vertelt dat de Bitcoin prijs gemakkelijk kan terugkeren naar zijn hoogste punt ooit.

Het doorbreken van de cruciale weerstand moet echter eerst gebeuren en dat lijkt geen makkelijke opgave. Ook nu zien we dat BTC een lichte terugslag ziet rond de $12.300.

Als het lukt om door de weerstand heen te drukken, is het volgende weerstandspunt het hoogste punt in 2019 van $ 13.800. Als ook deze zone doorbroken wordt staat er weinig meer in de weg van een terugkeer naar de $20.000.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?