Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?

De Bitcoin koers tikte in de nacht van donderdag op vrijdag het niveau van 64.000 dollar aan. Daarmee begint de digitale munt weer stappen in de juiste richting te zetten en lijkt de bullmarkt voorzichtig terug te keren. Maar we moeten natuurlijk niet te vroeg juichen.

Niet te vroeg juichen

We zagen Bitcoin eerder op deze manier omhoogschieten. Eind augustus gebeurde dat ook, maar uiteindelijk bleek die koersexplosie van heel korte duur voor Bitcoin.

Niet lang daarna zakte Bitcoin gewoon weer terug richting de 50.000 dollar. Gelukkig voor ons maakte Bitcoin vervolgens geen lower low en lijkt er sprake van een higher low.

Vanaf die koers zijn we nu aan een nieuwe sprong begonnen, waarvoor het belangrijk is dat we boven de 64.000-65.000 dollar komen. Dan zou er naast een higher low ook sprake zijn van een higher high.

Krijgt Bitcoin dat voor elkaar? Dan kunnen we echt spreken van een nieuwe opwaartse trend en het breken van de neerwaartse trend. Om die reden lijkt Bitcoin rond deze koersen ook zoveel weerstand te krijgen.

Waarom stijgt de Bitcoin koers vandaag?

Bitcoin stijgt uiteraard nog als gevolg van het rentebesluit van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank), maar ook vanwege de positieve economische data van de afgelopen weken.

De meeste datapunten zijn solide en wijzen niet richting een recessie in de Verenigde Staten. Dat is belangrijk, omdat renteverlagingen in combinatie met een recessie helemaal niet zo bullish zijn.

Nu lijken de renteverlagingen plaats te vinden, omdat de Federal Reserve van mening is dat ze langzaam weer terugmoeten naar de neutrale rente. Dit is het renteniveau waarbij de Federal Reserve de economie noch stimuleert, noch afremt.

Een dalende rente heeft uiteraard wel een stimulerende werking op de kredietcreatie en werkt als olie voor de markten. Door de renteverlagingen zal er langzaam weer nieuwe kapitaal richting de markten stromen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13