Bitcoin, golden bitcoin
Nieuws

Bitcoin koers toont veerkracht na crash, dominantie stijgt naar hoogste punt in 3 jaar

Vorige week begon dramatisch voor de cryptomarkt met een crash waarin Bitcoin (BTC) in slechts 12 uur tijd daalde van $61.000 naar een dieptepunt van $49.800. De paniek was echter van korte duur, en inmiddels is de digitale munt weer gestegen. Op het moment van schrijven schommelt de koers rond de $60.000.

De veerkracht van Bitcoin heeft zijn dominantie in de markt aanzienlijk vergroot. Dit komt doordat veel altcoins moeite hebben om een vergelijkbaar herstel te laten zien. De marktdominantie van Bitcoin groeide tot 56,2%, het hoogste niveau sinds de piek van de bullmarkt in 2021.

Veel altcoins, waaronder Ethereum (ETH), leden grotere verliezen dan Bitcoin. ETH daalde bijvoorbeeld tot onder de $2.200, wat neerkomt op een verlies van bijna 27% in slechts één dag. Ook Polkadot (DOT) zag een aanzienlijke daling van 24% in hetzelfde tijdsbestek.

Een project dat zich wel positief wist te onderscheiden, was XRP. Na een definitieve uitspraak in de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC), steeg de koers van XRP met meer dan 14%.

Bitcoin ETF’s onder druk 

De crash heeft een duidelijke impact achtergelaten op de Amerikaanse Bitcoin Spot exchange traded funds (ETF’s), die hun slechtste week sinds juni doormaakten. De fondsen zagen een aanzienlijke kapitaaluitstroom van $176 miljoen.

Deze daling volgde op een wereldwijde marktcrash, aangevoerd door de Nikkei 225-index in Japan, die de cryptomarkten op maandag zwaar trof. Hoewel de markt later in de week herstelde en er weer kapitaal werd aangetrokken, eindigde de week toch met een nettoverlies van $89,7 miljoen.

Daarentegen sloten de recent gelanceerde Ethereum ETF’s juist een positieve week af met een instroom van $104,8 miljoen, na weken van verliezen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten