BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin koers valt verder omlaag

Bitcoin heeft een lastige woensdag achter de rug. In eerste instantie verloor het de koers van 30.000 dollar en later ging ook de 29.000 dollar eraan. Op het moment van schrijven komt de koers binnen op 28.843 dollar en staat er een min van 4,85 procent op de borden voor de afgelopen 24 uur.

Wat is er gebeurd?

De stemming op de financiële markten verzuurde woensdag een beetje na een slecht inflatierapport uit het Verenigd Koninkrijk en een gigantische verkooporder op Binance. “Op de een of andere manier veroorzaakte het Britse inflatierapport een kwetsbare markt en dat zou weleens de macro-economische data geweest kunnen zijn die ertoe leidde dat de verkoper op de knop drukte, wat vervolgens een golf van verkopen veroorzaakte”, aldus Matt Weller van Forex.com tegenover CoinDesk TV.

Ook Ethereum kon niet aan de malaise ontsnappen en ging met 6,45 procent onderuit. Op dit moment handelt de token van Vitalik Buterin op 1.954 dollar per stuk. Daarmee staat het voor de afgelopen zeven dagen nog op een plus van 1,84 procent, maar is het wel weer terrein verloren ten opzichte van Bitcoin gedurende de afgelopen 24 uur. Het daalde namelijk een stukje harder dan de grootste munt op de markt.

Hoe gaat het met de beurs?

De beurs handelde voor de tweede achtereenvolgende dag redelijk vlak in de Verenigde Staten. Als we naar de met technologie gevulde Nasdaq kijken, dan staat er een stijging van 0,03 procent op de borden. De S&P 500 deed het iets slechter met een daling van 0,01 procent.

“Het lijkt erop dat de Britse inflatiecijfers vooral pijn doen in landen waar de centrale banken de monetaire duimschroeven aandraaien. De angst voor een recessie begint toe te nemen. Alle macro-economische zorgen beginnen nu ook Bitcoin te bereiken”, aldus Markus Levin, de mede-oprichter van XYO Network.

Daar voegt hij aan toe dat het na een sterke week van Bitcoin helemaal niet vreemd is om een periode van consolidatie in te gaan. “Het is niet verrassend om consolidatie te zien. De cryptomarkt is altijd onderhavig geweest aan koersfluctuaties, dus dit zou geen reden voor paniek moeten zijn”, aldus de analist.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen