Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers van ruim 600.000 dollar in aantocht?

Als we de laatste editie van de nieuwsbrief van Capriole Investments mogen geloven, dan staat Bitcoin een gigantische uitbraak te wachten. Na de halving van 2024 wordt Bitcoin volgens Capriole de ‘hardste’ asset ter wereld en is het vanaf dat moment een betere investering dan goud.

Uitbraak van de jaren 70

Goud beleefde in de jaren 70 een explosieve uitbraak en als we de analyse van Capriole Investments mogen geloven, dan zou Bitcoin dat trucje weleens kunnen herhalen. Ondanks het feit dat Bitcoin momenteel bijna 80 procent onder zijn all-time high bungelt, is niet iedereen negatief over de vooruitzichten voor de digitale munt.

Capriole Investments is ervan overtuigd dat het jaar 2023 een mooie zal worden voor Bitcoin als een reserve-asset. De reden daarvoor ligt volgens Capriole in de financiële wereldgeschiedenis en in het bijzonder het jaar 1971. Dit was namelijk het moment waarom Amerika onder president Nixon de dollar definitief loskoppelde van goud.

Als gevolg daarvan beleefde goud een paar fantastische decennia en vijftig jaar later is het volgens Capriole de beurt aan Bitcoin. “Omdat goud veel kleiner was dan Bitcoin in de jaren 70 van de vorige eeuw, had het de mogelijkheid om grote sprongen te maken in een periode van inflatie en hoge rentes”, aldus Capriole.

Potentie ligt in de cijfers

De potentie van Bitcoin ligt volgens Capriole Investments in de cijfers. Op het moment van schrijven vertegenwoordigt de market cap van Bitcoin ongeveer 2,5 procent van de market cap van goud. “Gegeven het feit dat Bitcoin slechts 2,5 procent van de market cap van goud vertegenwoordigt, is de daling van 80 procent slechts 2 procent van de daling van hard geld (goud + Bitcoin)”, aldus Capriole.

“Bitcoin kent meer groeipotentieel dan goud omdat het kleiner is. Een vergelijkbare vraag naar beide assets resulteert in een groei van ruim 40x voor Bitcoin”, aldus Capriole. Dat leert ons vooral dat goud op dit moment nog veel meer wordt gezien als een veilige haven dan Bitcoin. De vraag naar goud is momenteel nog significant groter dan die naar Bitcoin. Na de volgende halving ligt de inflatie van Bitcoin echter lager dan die van goud.

Dat is het moment waarop het interessant kan worden. “Verder zijn er vele andere eigenschappen die Bitcoin beter maken dan goud. Denk bijvoorbeeld aan de decentralisatie en de mogelijkheid om Bitcoin direct te versturen. Het belangrijkste is echter dat Bitcoin harder is dan goud”, aldus Capriole Investments.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins