Jerome Powell, Federal Reserve
Bitcoin, Regulatie

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell

De waarde van Bitcoin zakte vannacht tot onder de $63.000. Dit gebeurde naar aanleiding van uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve.

Powell gaf aan dat de beleidsmakers niet van plan zijn om de rente snel te verlagen, wat de verwachtingen van verdere agressieve renteverlagingen temperde.

Federal Reserve neemt geen overhaaste beslissingen

Tijdens een toespraak bij de National Association for Business Economics benadrukte Powell dat de Amerikaanse arbeidsmarkt sterk blijft, terwijl de inflatie geleidelijk afneemt. Hij waarschuwde echter dat grote renteverlagingen op korte termijn onwaarschijnlijk zijn:

“Dit is geen commissie die haast heeft om snel de rente te verlagen. We laten ons leiden door binnenkomende data.”

Eerder deze maand verlaagde de Fed voor het eerst in vier jaar de rente met 50 basispunten. Veel beleggers zagen dit als een signaal voor verdere verlagingen, maar Powell temperde deze verwachtingen. Hij gaf aan dat er dit jaar waarschijnlijk nog slechts twee renteverlagingen zullen volgen.

Dit nieuws zorgde voor een daling van de Bitcoin-prijs, die eerder met 7% was gestegen na de half procentpunt verlaging in september. Volgens Powell zal de rente tegen het einde van het jaar naar verwachting 50 basispunten lager zijn dan nu.

Verwachtingen voor komende renteverlagingen

Aan het begin van het weekend verwachtten veel beleggers nog een renteverlaging van 0,5% in oktober. De CME Group’s FedWatch Tool laat nu echter zien dat er een kans van 65% wordt ingeschat op een verlaging van 25 basispunten tijdens de volgende Fed-vergadering in oktober. Tegen het einde van december zou de rente met in totaal 75 basispunten kunnen zijn gedaald, wat de Amerikaanse rente naar een niveau van 4,00% tot 4,25% zou brengen.

Powell herhaalde echter dat de Federal Reserve zich blijft baseren op economische data en elke maand opnieuw een evaluatie zal maken:

“Als de economie meer vertraagt dan we verwachten, kunnen we sneller verlagen. Als het minder vertraagt, kunnen we langzamer verlagen. We zullen handelen op basis van wat nodig is.”

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan met 5-10% dalen: Uitspraken van Powell en China’s Golden Week beïnvloeden markt
Spot Bitcoin ETFs versterken Amerikaanse grip op Bitcoin volgens CryptoQuant
Analist: Bitcoin koers moet nu herstellen om bearmarkt te voorkomen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales