koers crasht, koers crash
Bitcoin

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS

De Bitcoin-koers daalde vandaag kort onder de $63.000. De crypto prijzen kelderden na het verschijnen van nieuwe cijfers die wezen op een hogere inflatie en een tragere economische groei in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van 2024.

Het voorlopige BBP-rapport van de Amerikaanse overheid toonde een groei van slechts 1,6% voor het eerste kwartaal, aanzienlijk lager dan de geschatte 2,5% en ook lager dan de 3,4% in het vierde kwartaal van 2023. Tegelijkertijd bleek de prijsindex van het BBP met 3,1% iets hoger dan verwacht, en ook hoger dan de 1,6% van het vorige kwartaal.

Financiële markten onder druk door tegenvallende inflatiecijfers

De tegenvallende inflatiecijfers maken beleggers nerveus, waardoor de hoop op renteverlagingen dit jaar verder verdween. Dit had een negatieve impact op de financiële markten.

Grote Amerikaanse beursindexen zoals de S&P 500 en de tech-georiënteerde Nasdaq begonnen de handelsdag met een daling van bijna 2%, terwijl de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie met 8 basispunten steeg naar 4,73%, het hoogste niveau sinds november.

Cryptomarkt wordt hard getroffen

De Bitcoin-koers bereikte vandaag een dieptepunt van $62.800 voordat deze zich recent herstelde naar $64.000. Ether (ETH) daalde ook met 4% naar een prijs van ongeveer $3.100.

De grote altcoins zagen een nog sterkere daling. De native tokens van layer-1-netwerken zoals Solana (SOL), Avalanche (AVAX), en Aptos (APT) zakten allemaal 8%-9%, voordat ze een deel van hun verlies goedmaakten. De brede marktbenchmark, de CoinDesk 20 Index (CD20), daalde met 6%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten