Crypto crash
Bitcoin

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

De cryptomarkt beleefde vandaag een forse daling. De grootste cryptomunt, Bitcoin, verloor 4 procent van zijn waarde, waarbij de prijs van $66.700 naar $64.900 zakte.

Deze daling leidde tot veel liquidaties. Volgens het blockchain-analyseplatform Coinglass zijn de afgelopen 24 uur meer dan 91.000 handelaren geliquideerd, met een totaal van ongeveer $209 miljoen aan liquidaties. Wat is de oorzaak van deze volatiliteit?

Amerikaanse belastingverhogingen

Een mogelijke oorzaak voor de daling van de cryptomarkt is te vinden in de Verenigde Staten. President Joe Biden heeft voorgesteld om het belastingtarief op vermogenswinsten te verhogen naar 44,6%, het hoogste niveau sinds 1922. Hij stelt ook een belasting van 25% voor op niet-gerealiseerde vermogenswinsten.

Deze voorgestelde verhoging betekent dat beleggers meer belasting zullen moeten betalen over de winsten die ze behalen uit hun investeringen, inclusief winsten uit de verkoop van Bitcoin en andere altcoins. Dit zou beleggers kunnen ontmoedigen om te investeren of hen ertoe kunnen aanzetten hun beleggingen te liquideren om de belastingverhogingen voor te blijven.

Onrust in China en Midden-Oosten

Geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en economische onrust in China worden ook genoemd als redenen voor de recente volatiliteit. Het hernieuwde conflict rond Israël zorgt voor meer voorzichtigheid onder investeerders, die zich vaak terugtrekken uit risicovolle beleggingen zoals Bitcoin en in plaats daarvan kiezen voor veiligere opties zoals staatsobligaties.

In China hebben bedrijven te maken met hoge financieringskosten voor hun operaties, wat wordt verergerd door een algemene vertraging van de economische groei in het land. Hierdoor ervaren veel bedrijven extra druk om hun schulden te herfinancieren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP