Twitter, X
Bitcoin

Bitcoin krijgt op Twitter extreem veel kritiek

Bitcoin krijgt op Twitter (of X) een gigantische hoeveelheid kritiek/negativiteit te verwerken, terwijl de koers al enige tijd zijwaarts handelt; zo concluderen de analisten van het dataplatform Santiment. “Dit uitgebreide niveau van negativiteit is zeldzaam, omdat traders blijven capituleren. De menigte is voornamelijk angstig of ongeïnteresseerd ten opzichten van Bitcoin nu de prijzen schommelen tussen 65.000 en 66.000 dollar”, zo voegt Santiment toe.

Bitcoin onder druk

Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar staat de Bitcoin koers onder druk. Het lukt maar niet om definitief boven de 69.000 dollar te komen en daarmee de all-time high van november 2021 te verslaan.

Santiment wijst naar zijn Gewogen Sentiment Index, een metriek die de keren dat Bitcoin wordt genoemd op Twitter meet en de verhouding van positieve en negatieve reacties vergelijkt. Die is sinds 23 mei negatief voor Bitcoin.

Op het moment van publiceren staat deze indicator op -0,738. Dat impliceert dat het noemen van Bitcoin vooral negatief is op Twitter.

Positieve gebeurtenissen voor Bitcoin, zoals de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs op 10 januari en de Bitcoin halving op 20 april, zagen de indicator juist opspringen tot positieve niveaus van 4,49 en 2,35 punten.

Het meeste saaie deel van de markt

“Bitcoin zit ongeveer 60 dagen in een 150-daagse lange zijwaartse sleur sinds de halving”, aldus Glassnode-analist James Check, ook wel bekend als Checkmatey op Twitter.

“Maanden van zijwaartse koersactie, het meest saaie deel van de bullmarkt”, aldus de pseudonieme analist Jelle. “Bitcoin is behoorlijk saai op dit moment”, voegt ook de pseudonieme analist Cobb toe.

Sommige geloven dat de lange consolidatie ruimte kan maken voor een meteorische prijsstijging. Voorlopig blijft die echter uit en heeft Bitcoin vooral moeite om zichzelf te herpakken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten