Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin kruipt weer richting de 28.000 dollar

De Bitcoin koers kreeg even een tik na het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve, waarmee de Amerikaanse centrale bank de rente met 0,25 procent verhoogde. Inmiddels is de markt alweer een beetje van de schrik bekomen en klimt Bitcoin weer voorzichtig omhoog richting de 28.000 dollar. Tijdens de glijpartij van gisteren moesten handelaren in Bitcoin futures een verlies van 150 miljoen dollar opschrijven, in een koersbeweging waarbij miljarden dollars aan open interesse werd weggevaagd.

Onverwachte daling

Meer dan 75 procent van de verliezen op de markt voor Bitcoin futures kwamen op naam van handelaren die juist een stijging hadden verwacht na de persconferentie van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. De realiteit was echter dat de koers onder de 27.000 dollar dook, waardoor zij even in de problemen kwamen.

Ook Ethereum verloor afgelopen nacht de koers van 1.600 dollar, maar is inmiddels weer terug boven de 1.700 dollar. Op de markt voor Ethereum futures werd om die reden ook een verlies van 50 miljoen gepakt vanwege liquidaties. We spreken van een liquidatie als een handelaar zijn positie gedwongen moet sluiten, omdat de koers teveel in de verkeerde richting is bewogen.

Grote hoeveelheden liquidaties wijzen vaak op toppen of bodems. In de felle koersdaling van gisteren werden veel positieve handelaren uit hun posities gedrukt, maar zagen we ook vrijwel meteen dat de koers weer omdraaide. Inmiddels is Bitcoin dan ook weer bijna terug bij de koers van 28.000 dollar.

Opwaarts momentum

Als je het aan Alex Adelman van Lolli vraagt, zien we op dit moment vooral een positief sentiment rondom Bitcoin omdat mensen herkennen dat het goed functioneert als een store of value. “Bitcoin blijft momentum pakken tijdens de bankencrisis, omdat investeerders laten zien dat ze Bitcoin erkennen als een veilige store of value en een stabiel alternatief voor de traditionele financiële wereld”, aldus Adelman.

“De aankondiging van een injectie van 300 miljard dollar in de economie om banken te redden dreef de Bitcoin koers op. De interventie, die we in vakjargon een bailout noemen, laat zien dat het traditionele banksysteem scheuren begint te vertonen”, zo gaat Adelman verder.

Als we vanaf hier omhoog kijken, dan moet de focus volgens Alex Kuptsikevich op de koers van 28.500 dollar. “Als Bitcoin die koers breekt, dan kan dat een positief effect hebben en kan de markt snel richting de 30.000 dollar stijgen”, aldus de analist van FxPro.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins