Bitcoin, btc koers
Bitcoin

Bitcoin langetermijnhouders slaan grote slag, kopen voor $23 miljard

Bitcoin (BTC) houders die van plan zijn hun digitale munten voor lange tijd vast te houden, hebben de afgelopen maand een grote slag geslagen. On-chain data toont aan dat walletadressen met weinig tot geen activiteit in de afgelopen maand voor een recordbedrag van bijna $23 miljard aan Bitcoins hebben verzameld. 

Deze mate van accumulatie weerspiegelt een ongekende piek, wat erop kan wijzen dat grote spelers zich achter de schermen aan het positioneren zijn. 

Meer dan 400.000 Bitcoins aangekocht

Ki Young Ju, oprichter en CEO van het crypto-analysebureau CryptoQuant, merkte gisteren op het socialmediaplatform X de koopwoede op die betrekking heeft op de zogenaamde ‘permanent holder’ walletadressen.

Dit zijn walletadressen die vaak alleen inkomende transacties hebben en weinig tot geen uitgaande transacties, wat wijst op een duidelijke langetermijnstrategie. Deze adressen, die Bitcoins bevatten die waarschijnlijk niet snel op de markt zullen komen, hebben de afgelopen 30 dagen een astronomisch totaal van 404.448 Bitcoins verworven. Zoals te zien is in de bijgevoegde grafiek van Ju, ligt dit veel hoger dan de gebruikelijke accumulatie in de afgelopen jaren.

Sinds 2021 zijn er slechts enkele pieken geweest waarin er meer dan 100.000 Bitcoins in een maand tijd werden geaccumuleerd. Eerder dit jaar, toen Bitcoin zijn in 2021 gevestigde all-time high van $69.000 overschreed, was er ook al een ongekende piek van meer dan 300.000 aangekochte Bitcoins onder de permanent holder walletadressen.

Hoewel de blockchain een grote mate van transparantie biedt, is het lastig te achterhalen wie er achter deze geïdentificeerde walletadressen zitten. Ju is er echter “vrij zeker van dat er achter de schermen iets gaande is”, en deelde met zijn ruim 360.000 volgers dat we binnen een jaar zullen weten welke grote spelers hun slag hebben geslagen.

Andere bullish on-chain Bitcoin data

Afgelopen maandag deelde Ju ook al enkele andere bullish ontwikkelingen die momenteel gaande zijn.

Allereerst schreef de analist dat de capitulatie onder Bitcoin miners eindelijk zijn einde lijkt te naderen. Wanneer miners capituleren, verkopen ze hun opgebouwde Bitcoin-voorraden om hun kosten te dekken. Dit heeft logischerwijs een negatief effect op de BTC koers, en dus is het goed nieuws wanneer de capitulatiefase eindigt.

Ook noemde Ju de afwezigheid van retail-investeerders, wat erop wijst dat de bullmarkt nog verre van begonnen is, evenals de verlaagde verkoopdruk onder de oudere Bitcoin whales.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom