berlijn toren
Bitcoin

Bitcoin-logo verlicht de iconische tv-toren van Berlijn

Berlijners werden afgelopen zaterdag verrast door een unieke vertoning, toen het Bitcoin-logo werd geprojecteerd op de iconische Berliner Fernsehturm-toren. De gigantische oranje B verlichtte de Berlijnse hemel. Het duurde dan ook niet lang voordat heel twitter volstond met foto’s.

Bitcoin logo geprojecteerd

De man achter de projectie

De man achter de projectie, is Tilo, hij is de CEO van een evenementenbureau die een blockchain conferentie host. Tilo legde uit dat het doel simpelweg was om Bitcoin onder de aandacht te brengen. Hij zei: “We willen gewoon de aandacht vestigen op Bitcoin! We zijn fans van dit soort guerrilla-acties en zullen dit blijven doen.”

Hij voegde eraan toe dat het proces voor het opzetten van dergelijke lichtprojecties relatief eenvoudig is, “wat je nodig hebt is een mixer, krachtcentrale en een speciaal Bitcoin-logo”. Eind vorig jaar probeerde hij een soortgelijke projectie uit te voeren, maar de gebruikte apparatuur was toen niet krachtig genoeg. Nu is het hem wel gelukt.

Bitcoin wordt vaker geprojecteerd op iconische gebouwen

Dit is niet de eerste keer dat Bitcoin-gerelateerde beelden of slogans op iconische gebouwen worden geprojecteerd. In mei 2021 werd in Londen “Fiat is the bubble, Bitcoin is the pin” geprojecteerd op de Bank of England. Tilo zelf had ook al eerder Bitcoin-slogans op de iconische Berlijnse muur geprojecteerd.

Tilo waarschuwde mensen wel dat dit soort “advertenties” technisch gezien niet zijn toegestaan en dat voorzichtigheid geboden is bij het proberen van soortgelijke vertoningen. Je kunt dus wel in de problemen komen als je dit zelf gaat doen.

Ondanks dat waren Bitcoin fans wel gecharmeerd van de actie. Het brengt Bitcoin toch weer een stapje dichter bij de mainstream. Andere inwoners van Berlijn waren echter minder blij. Sommigen noemde het zelfs lichtvervuiling.

Conclusie

Kortom, de weergave van het Bitcoin-logo op de Berliner Fernsehturm-toren op 21 januari was een creatieve manier om Bitcoin onder de aandacht te brengen en vast ook om zijn eigen bedrijf en conferentie op de kaart te zetten. Hoewel het proces eenvoudig is, moet men wel gewaarschuwd zijn niet zomaar zelf zulke projecties uit te voeren, aangezien dit juridisch gezien niet is toegestaan. De reacties op de vertoning waren gemengd, sommigen vierden het en anderen bekritiseerden het. Al met al zal initiatiefnemer tevreden zijn met de aandacht die hij heeft gekregen.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’