Bitcoin Nieuws

Bitcoin maakt zich klaar voor explosieve koersbeweging, maar welke kant op?

De Bitcoin koers blijft zich consolideren, zoals we dat in de financiële wereld zo mooi noemen, rond de all-time high van 2017. De magische grens van 20.000 dollar blijft een belangrijk stukje oorlogsgebied waar de stieren en de beren elkaar blijven tegenkomen. Volgens Twitter-analist Matthew Hyland duurt dit echter niet lang meer en kunnen we binnenkort een flinke koersbeweging verwachten.

Omhoog of omlaag?

De grote vraag is natuurlijk welke kant we opgaan bij die enorme koersbeweging. Matthew Hyland kan ons het antwoord op die vraag helaas ook niet geven. Als we alle macro-economische omstandigheden op een rijtje zetten lijkt een neerwaartse koersbeweging de meest logische optie, maar met Bitcoin weet je het nooit. Wat we wel weten is dat de zogenaamde Bollinger Bands van Bitcoin sinds eind 2020 niet zo krap geweest zijn als vandaag.

We weten allemaal wat Bitcoin eind 2020 heeft gedaan, dus in die zin zou het weleens een positief effect op de koers kunnen hebben. Destijds explodeerde de koers en begon Bitcoin aan de bullmarkt die uiteindelijk resulteerde in de voorlopige all-time high van 69.000 dollar. De reacties op Hyland zijn overigens niet bepaalt positief te noemen. Hyland heeft een paar verkeerde voorspelling op rij gemaakt en is nu vooral het mikpunt van spot.

Wat zijn de Bollinger Bands?

De Bollinger Bands die je regelmatig voorbij ziet komen bij technische analisten zijn twee lijnen die gebaseerd zijn op het bewegende gemiddelde van een asset. Vervolgens vormt de bovenste lijn van de Bollinger Bands zich door twee standaardafwijkingen aan die lijn toe te voegen en de onderste lijn door er twee standaardafwijkingen af te halen. Wat je vaak ziet is dat de Bollinger Bands fungeren als steun- en weerstandslijnen.

Hoe dichter de Bollinger Bands naar elkaar toe kruipen, hoe krapper ze worden, hoe lager de volatiliteit van een asset. Aan de andere kant zie je vaak wel dat een asset explodeert op het moment dat de Bollinger Bands verkrappen. De Bollinger Bands van Bitcoin zijn op dit moment flink aan het verkrappen, waardoor analist Matthew Hyland dus een koersexplosie of implosie verwacht. Wat het gaat worden, dat kan helaas alleen de tijd ons leren.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten