Bitcoin

Bitcoin market cap groter dan Meta van Mark Zuckerberg

De market cap van Bitcoin is als gevolg van de stijging van de afgelopen dagen opgeklommen naar de 11e plek, waar het net achter het Tesla van Elon Musk staat. Ondanks de turbulente week voor Bitcoin, waarin zowel Silicon Valley Bank als Signature Bank omvielen, is het Meta qua market cap voorbij.

Meta voorbij

Dat Bitcoin met zijn market cap van iets meer dan 472 miljoen inmiddels Meta Platforms (het voormalige Facebook) voorbij is zegt veel over de adoptie. Het blijft bijzonder dat een decentraal protocol zonder marketingteam erin slaagt om in 14 jaar tijd zo enorm te groeien.

Bron: companiesmarketcap.com

Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin in januari 2009, terwijl Mark Zuckerberg Facebook lanceerde in 2004. In die zin kun je zeggen dat Bitcoin in minder tijd meer waarde heeft weten te verzamelen dan Facebook, dat zijn naam recent veranderde in Meta.

Boven Bitcoin in deze lijst staan ook nog eens de edelmetalen goud en zilver, wat betekent dat er slechts 8 bedrijven zijn die groter zijn dan Bitcoin. Apple is met een market cap van 2,380 biljoen dollar het grootste bedrijf op dit moment.

Visa voorbij

Op 20 februari ging Bitcoin voor de derde maal in de geschiedenis Visa voorbij. Ook dat is een bijzonder moment voor Bitcoin, omdat Visa natuurlijk actief is binnen de betaalindustrie en daar een gigantische naam in is. In principe zou je kunnen zeggen dat Bitcoin ook binnen de betaalindustrie functioneert.

De volgende die ingehaald moet worden is Tesla, dat een market cap van 552,07 miljard dollar kent. Daar moet Bitcoin dus nog een goede 80 miljard dollar voor groeien. Als de boel zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan is dat heel goed mogelijk.

Op het moment van schrijven klokt Bitcoin binnen op een koers van 24.498 dollar en mag het een plus van 9,04 procent noteren voor de afgelopen 24 uur. Daarmee doet het een stuk beter dan Ethereum, dat een plus van ‘slechts’ 4,62 procent doormaakte de afgelopen 24 uur.

Bitcoin nieuws

Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein
Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt