Bitcoin Nieuws

Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North

Marathon Digital Holdings, de beursgenoteerde miner met de meeste Bitcoin op de balans draaide een goede septembermaand, maar moet wel een verlies van 81,3 miljoen dollar opschrijven. Dat verlies komt door blootstelling aan het failliet verklaarde Compute North, de hosting provider die ook voor Marathon enkele faciliteiten onderhield.

Marathon Digital in de problemen?

De kans is klein dat Marathon hier veel last van heeft. Over de afgelopen vijf dagen is het aandeel van de miner, ondanks dit nieuws, met ruim 21 procent gestegen. Marathon deed op 6 oktober verslag van de maand. In dit maandelijkse rapport schrijft Marathon Digital altijd over de hoeveelheid Bitcoin die op de balans staat en de productie voor die maand.

Op het moment van schrijven heeft Marathon Digital 10.670 Bitcoin op de balans staan. Tegen de huidige koersen is dat goed voor een waarde van ongeveer 207,3 miljoen dollar. Overigens is ook de productie van Marathon flink toegenomen in het derde kwartaal. Waar het in juli nog een productie van 72 Bitcoin had. Steeg dat in augustus al naar 184 Bitcoin en mocht het in september zelfs 360 Bitcoin binnenhalen.

Groei, groei en nog eens groei

Het lijkt erop dat Marathon zich weinig aantrekt van de problemen bij Compute North. Waar de hashrate in september met 0,3 exahash per seconde (EH/s) is toegenomen naar 3,8 EH/s, deden ze daar in oktober nog een flinke schep bovenop. Sindsdien zijn er namelijk nog eens 19.000 Marathon miners aan het werk gezet, waardoor het in totaal goed is voor een hashrate van 5,7 EH/s.

Het is bijzonder om te zien dat de beursgenoteerde Bitcoin miners ook in deze tijd rustig door blijven investeren. Bitcoin mining is al lang geen zolderkameractiviteit meer, maar inmiddels een echte miljardenindustrie. Dat laat zien hoe Bitcoin zich de afgelopen jaren heeft opgewerkt van een computerproject voor nerds tot een financiële asset van wereldformaat.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten