Bitcoin mining
Bitcoin

Bitcoin-miners boeken laagste dagelijkse inkomsten van 2024

De inkomsten van Bitcoin-miners zijn de afgelopen weken aanzienlijk gedaald. Vorige week bereikten ze een nieuw jaarlijks dieptepunt van minder dan $25 miljoen per dag. De laatste keer dat de inkomsten zo laag waren, was in oktober 2023.

Wat is de reden voor de lage inkomsten?

De daling in inkomsten voor Bitcoin-miners is echter niet geheel onverwacht. Op 20 april 2024 vond de Bitcoin halving plaats, waarbij de beloningen voor het minen van Bitcoin werden gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC per blok. Sinds mei hebben Bitcoin-miners te maken met een dagelijkse omzet van minder dan $30 miljoen, wat aanzienlijk lager is dan de ruim $60 miljoen per dag in de eerste vier maanden van 2024.

In deze uitdagende tijden worden de veerkracht en het aanpassingsvermogen van Bitcoin-miners zwaar op de proef gesteld. Door de aanhoudende volatiliteit van de afgelopen weken is het moeilijk om alle kosten te dekken. Grote bedrijven zoals Bitfarms reageren echter proactief door hun apparatuur te upgraden en hun operaties uit te breiden naar locaties met lagere energiekosten. Ben Gagnon, de CEO van Bitfarms, verklaarde hierover vorige week:

“We blijven ons operationele profiel drastisch wijzigen door onze voortdurende vloot-upgrades en onze geografische expansie.”

Bitfarms kende bovendien een sterk tweede kwartaal. Nadat het bedrijf beter dan verwachte resultaten rapporteerde, steeg de aandelenkoers van Bitfarms met meer dan 20 procent.

Miners in de problemen?

Vanwege de lage koersen zijn de inkomsten van Bitcoin-miners momenteel relatief laag, terwijl de kosten voor het produceren van Bitcoin juist erg hoog zijn. Volgens data van MacroMicro liggen de kosten voor het minen van één BTC nu rond de $81.000, wat betekent dat miners op dit moment verlies lijden.

Deze situatie was echter al verwacht voor de maanden na de halving. Om voorbereid te zijn, hebben miners in de periode voorafgaand aan de halving een flinke financiële buffer opgebouwd, wat hen nu enige ademruimte geeft. Als de koers van Bitcoin in de komende maanden echter niet richting de kostprijs stijgt, kunnen miners in grote financiële problemen komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom