Bitcoin

Bitcoin miners drijven de Hashrate op om te profiteren van de halving

Er is een opmerkelijke toename te zien in de mining hashrate van Bitcoin. Dit omdat miners proberen zoveel mogelijk coins te bezitten voor de Bitcoin halving die in mei plaatsvindt.


Economische prikkels stimuleren mining

Het is niet verrassend dat de grote prijsdaling van Bitcoin vorige maand resulteerde in een grote daling van de hashrate. Oudere, minder efficiënte installaties werden simpelweg te onrendabel om te gebruiken. Nu de prijs weer stijgt, zetten miners deze platforms weer in actie.

Er is momenteel een aanzienlijke stimulans om oudere mining installaties aan het werk te zetten. Ondanks tijdelijke volatiliteit, is de prijs van Bitcoin sinds half maart met ongeveer 40% gestegen. De hash rate is echter slechts met 12,5% gestegen. Het is dan ook logisch dat miners van deze situatie gebruik maken en proberen om meer winst te maken.

De grote toename in de hash rate is niet onopgemerkt gebleven door analisten. Het is een weerspiegeling van de algehele interesse in investeringen en adoptie door Bitcoin. Analist Plan B heeft getweet:

Bovendien hebben Bitcoin Cash en Bitcoin SV de afgelopen dagen allebei hun halvings gehad. Het is niet verrassend dat beide munten hun hash rate zien dalen. Omdat Bitcoin kan worden gemined met dezelfde ASIC-gebaseerde apparatuur, wisselen voormalige BCH- en BSV miners nu van netwerk. Het is mogelijk dat veel van deze miners na de halving van de Bitcoin terugkeren naar het minen van de altcoins.


De interesse in de Bitcoin halving neemt toe

Het is redelijk om aan te nemen dat de hash-rate zal blijven toenemen naarmate de halvering nadert. Miners willen zoveel mogelijk Bitcoins bezitten voordat de blokbeloning daalt. Ongetwijfeld zullen veel lang slapende installaties weer worden ingeschakeld, ook al zijn ze momenteel niet winstgevend, aangezien het vertrouwen in een groot marktherstel de niet winstgevendheid overneemt.

De opwinding rond de halving blijft groeien. Het aantal zoekopdrachten naar ‘Bitcoin Halving’ op Google neemt toe. De komende weken wordt dan ook een grote boost verwacht. Over het algemeen blijft het netwerk activiteit van Bitcoin stijgen, waardoor er weinig twijfel over bestaat dat beleggers van plan zijn nu te kopen terwijl de prijs relatief laag is.

Mining activiteit is een andere maatstaf die aangeeft dat het Bitcoin netwerk sterk blijft en werkt zoals ontworpen. Het zal ongetwijfeld de komende weken fluctueren, maar zal op lange termijn vrijwel zeker toenemen.

 

Bitcoin nieuws

President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom