Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners in Texas sluiten de operaties na extreme hittegolf

In grote delen van Texas bereikt de thermometer temperaturen van meer dan 37 graden celsius. Veel Bitcoin miners hebben als gevolg daarvan hun operaties tijdelijk moeten staken in aanloop naar mogelijke energietekorten voor het stroomnet van Texas.

De Electric Reliability Council van Texas heeft op zondag al een oproep aan alle inwoners gedaan om zo zuinig mogelijk met de energie om te gaan.

Vraag stijgt naar recordhoogte

Als de hittegolf in Texas blijft aanhouden, dan gaat de maand juli een recordmaand worden qua energieverbruik. In totaal gaat het om een verbruik van 79.615 megawatt. Hoewel de energiekosten in Texas in juni flink gedaald zijn vanwege een toename in de productie van wind- en zonne-energie, gaat het deze maand iets minder. De Electric Reliability Council rapporteerde op zondag namelijk dat de productie van windenergie een stuk lager is dan normaal.

Veel Bitcoin miners in Texas hebben al aangekondigd hun verbruik terug te schroeven of de operaties tijdelijk volledig te staken. In een aankondiging van maandag schreef Core Scientific dat alle ASIC-servers op non-actief staan, totdat de staat met nieuwe informatie komt. Dat lijkt een slimme zet van de Bitcoin mining-industrie, die in een ander scenario waarschijnlijk een golf van kritiek over zich heen hadden gekregen. Ook Riot Blockchain heeft als reactie op de problemen al in hun energieverbruik gesneden.

Het volk boven Bitcoin

“In tijden als deze geloven wij dat de mensen altijd voor gaan op Bitcoin mining”, aldus Peter Wall van Argo Blockchain tegenover Cointelegraph. Als de Electric Reliability Council een waarschuwing uitstuurt, dan nemen we dat serieus en stellen we ons verbruik naar beneden bij. We hebben dat deze middag opnieuw gedaan, net als veel van onze collega’s in de mining-industrie”, zo ging Wall verder.

Mining-bedrijven die in de wintermaanden actief waren in Texas hebben in 2021 al voor vergelijkbare uitdagingen gestaan. Destijds zorgde de extreem lage temperaturen voor problemen voor het energienet. In februari kondigde Riot Blockchain als reactie op die problematiek aan dat het 99 procent van de miners op non-actief had gezet voorafgaande aan een mogelijke herhaling van de winterstorm.

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten