Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin-mining naar schatting goed voor 0,9% van wereldwijde koolstofuitstoot in 2030

Een nieuw onderzoek van de New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft voorspeld dat het energieverbruik van Bitcoin (BTC) de komende tien jaar onder de 0,5% van het wereldwijde totaal zal blijven.


NYDIG publiceerde deze maand het onderzoeksrapport ‘Bitcoin Net Zero‘. In het rapport wordt geconcludeerd dat het energieverbruik en de CO2-uitstoot van Bitcoin de komende jaren niet omhoog zullen schieten. Zelfs als de prijzen dat wel doen.

Het onderzoek bespreekt hoe de CO2-uitstoot van het netwerk in de toekomst kan veranderen. Dit is afhankelijk van schommelingen in de prijs van Bitcoin, de moeilijkheidsgraad van de mining en het energieverbruik. Het rapport werd geschreven door Castle Island Ventures partner Nic Carter en NYDIG oprichter Ross Stevens.

Volgens de meest agressieve voorspellingen van het onderzoek zou de uitstoot van Bitcoin nog steeds maar een fractie van het wereldtotaal uitmaken. Zelfs als de prijs van BTC in 2030 tot ongekende hoogten zou stijgen, met als conclusie:

Zelfs in ons meest agressieve scenario bedraagt de uitstoot ervan slechts 0,9% van het wereldtotaal. Ook met hoge prijzen, waarin Bitcoin in 2030 10 biljoen dollar bereikt. De energie-uitgaven zijn slechts 0,4% van het wereldtotaal.

Hoger energieverbruik dan de Filipijnen

Het rapport voorspelt de toekomstige groei van Bitcoin-mining op basis van gegevens van 2020. De onderzoekers berekenden het historische elektriciteitsverbruik van Bitcoin-miners als functie van de hashrate van het netwerk en de efficiëntie van de machine.

Voor het jaar 2020 stelden de auteurs vast dat Bitcoin 62 terawattuur (TWh) aan elektriciteit verbruikte. Ook produceerde het 33 miljoen ton kooldioxide-uitstoot. Dit komt neer op slechts 0,04% van het wereldwijde energieverbruik en 0,1% van de wereldwijde koolstofuitstoot. De auteurs stelden dat het koolstofafval dat gepaard gaat met Bitcoin-mining in 2020 “onbeduidend was in mondiale termen”.

Momenteel verbruikt BTC-mining 101 TWh per jaar, of 0,45% van de wereldwijde elektriciteit. Volgens de universiteit van Cambridge verbruikt het Bitcoin-netwerk meer energie dan het hele land van de Filipijnen. De universiteit ontdekte echter ook dat Bitcoin in totaal minder elektriciteit verbruikt dan alle koelkasten in de VS samen, en slechts 4,6% van de totale energie die wereldwijd wordt gebruikt voor airconditioning in woningen.

In het rapport wordt ook geconcludeerd dat de vooruitzichten voor het “decarboniseren” van Bitcoin-miningsector in de toekomst veelbelovend zijn. Hierbij wordt het volgende gesteld:

Op de langere termijn zal de intensiteit van de koolstofemissies van Bitcoin (en daarmee de absolute koolstofemissies van Bitcoin) afnemen. Naarmate de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen wordt doorzet en landen ernaar streven hun elektriciteitsnetwerken koolstofvrij te maken.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten