Bitcoin

Bitcoin moeilijker te minen dan ooit tevoren

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining heeft een recordhoogte bereikt. Terwijl sommigen dit gegeven vieren, kunnen de miners in de problemen raken.


Stijging van de moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad van het minen van een Bitcoin blok is opnieuw met 3,6% toegenomen. Dit betekent dat er een nieuw record is bereikt voor het desbetreffende netwerk. Echter legt dit wel extra druk op de miners.

Hoewel dit niet de belangrijkste sprong in de geschiedenis van moeilijkheidsaanpassingen was, bracht de stijging van 3,6% de totale netwerkmoeilijkheid van Bitcoin naar een recordhoogte van 17,56 biljoen (T). De laatste keer dat het in de buurt kwam van de 17,56 biljoen was in juli.

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining wordt ongeveer elke twee weken aangepast. Wanneer blokken te snel of te langzaam worden gemined, wordt de moeilijkheidsgraad aangepast om zo de snelheid weer onder controle te krijgen.

Een opwaartse aanpassing in de moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining houdt doorgaans verband met een even grote toename van de hash rate van het netwerk. Dit is de hoeveelheid computing power op het netwerk.

Op 15 augustus bereikte de hash rate van Bitcoin zijn eigen recordhoogte van 136 exahashes per seconde (EH / s). Na een korte inzinking in de daaropvolgende week herstelde de hash rate zich tot ongeveer 120 EH / s. Dit kwam blijkbaar door de overstromingen in China. China is een uitstekende regio voor Bitcoin mining vanwege goedkope waterkracht. Daarnaast is de hash rate er klaar voor om nieuwe hoogtepunten te bereiken.


Slecht nieuws voor retail Bitcoin miners

Volgens Thomas Heller, chief operating officer bij Bitcoin mining bedrijf HASHR8, kan de samengevoegde stijging van zowel de hash rate als de moeilijkheidsgraad problemen opleveren voor minder geavanceerde miners.

“Als de moeilijkheidsgraad en hash rate blijven stijgen, zullen de machines van de oude generatie moeite hebben om te blijven minen. De S9 is de meest voorkomende machine die nog steeds aan het minen is. Het is nog steeds winstgevend met $0,03 / kWh stroom die beschikbaar is voor hosting in China. Maar na oktober, wanneer het regenseizoen voorbij is, en de hostingprijzen minimaal $0,05 / kWh bedragen, is het waarschijnlijk dat S9’s tegen die prijs niet winstgevend zullen zijn.”

Volgens gegevens van BTC.com wordt geschat dat de volgende moeilijkheidsaanpassing nog een nieuwe stijging met zich meebrengt. De aanpassing vindt plaats op 7 september en bedraagt dit keer een stijging van 3,5%, waardoor de netwerkmoeilijkheid van Bitcoin naar een nieuw record en voorbij 18 biljoen territorium wordt geduwd.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers en hashrate lopen uit elkaar en dat is bullish
Bank of Canada: AI kan inflatie veroorzaken
VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering