Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin moet eerst naar deze koers om de 30.000 dollar te bereiken

Als we de populaire Material Indicators mogen geloven zit Bitcoin nu in een fase die bepalend is voor de lange termijn koers van de digitale munt. In het onderstaande bericht spreekt hij van een zogenaamde macro trend defining range, waarmee hij doelt op de trend voor de komende maanden. De analist zelf verwacht dat we eerst nog de 200-WMA testen voordat Bitcoin naar de koers van 30.000 dollar kan.

Een kleine correctie

Op het moment van schrijven ligt de 200-WMA op de koers van 25.550 dollar. De afkorting WMA staat voor weekly moving average, wat simpelweg het gemiddelde van de afgelopen 200 weken is. Dat is volgens Material Indicators waar nu de technische steun in de grafiek ligt en waar de focus op moet.

“Als het lijkt alsof de markt even geen beslissing kan nemen, dan is dat vaak een aanwijzing voor een grote koersbeweging. Ik verwacht dat de 200-WMA getest wordt voordat we de wekelijkse sluiting krijgen. Mogelijk zelfs al voor de maandsluiting van komende vrijdag”, aldus Material Indicators.

Dat zou dus betekenen dat we vanaf de huidige koers nog een klein beetje naar beneden bewegen, voordat we aan een nieuwe run omhoog starten. Dat lijkt op zich ook wel logisch, omdat Bitcoin nu een beetje het momentum begint te verliezen. De bears moeten de bulls weer even goed wakkerschudden.

Vergelijking met COVID-19 crash

Rekt Capital, een populaire collega van Material Indicators, blijft vergelijkingen maken tussen het huidige koersgedrag van Bitcoin en de bewegingen die volgden na de COVID-19 crash van maart 2020. Destijds verloor Bitcoin ook even de 200-WMA als steun in de grafiek.

“Uiteindelijk herhaalde Bitcoin de correctie van maart 2020 die ons tot onder de 200-WMA bracht. Bitcoin viel met 28 procent omlaag om de koers van 15.500 dollar te bereiken. Sindsdien is het aan een rally van +90 procent begonnen vanaf de dieptepunten”, zo vat Rekt Capital de boel samen.

“Nu zien we mogelijk een nieuwe dip in een poging om de 200-WMA als steunpunt in de grafiek te herclaimen”, zo vervolgt de analist zijn verhaal. Kortom, er staat ons weer een spannende koersweek te wachten voor Bitcoin, waarbij het belangrijk is om de koers van 25.550 dollar vast te houden.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?