crash
Bitcoin

Crypto-analist waarschuwt: Bitcoin koers kan dalen naar $60.000

De Bitcoin koers begon gisteren plotseling te dalen en viel met enkele duizenden dollars naar beneden. Moeten we ons nu zorgen maken over verdere koersdalingen voor de digitale munt? Volgens de crypto analist Roman kan Bitcoin nog naar 64.000 dollar of zelfs 60.000 dollar dalen vanaf hier.

Ultra bearish en dan weer omhoog

Als je het aan Roman vraagt zien we Bitcoin straks dalen naar die koers van 64.000 dollar of zelfs 60.000 dollar; om vervolgens het sentiment compleet te zien verzuren, waarna Bitcoin weer begint te klimmen.

“Mijn gok is dat we ultra bearish worden rond deze niveaus en dat we daarna als een kogel omhoog schieten”, aldus Roman.

Mark Cullen gaf gisteren ook al aan dat hij rekende op een correctie van Bitcoin. “Gisteren tikte Bitcoin de 70.000 dollar aan en werd vervolgens terugverkocht naar de range waar ik eerder al naar keek”, aldus de analist.

“De vraag is nu of de trendlijn en de gouden zone voor de retrace houden en een higher low creëren of gaat Bitcoin opleven voor een lower high en omrollen naar de range low?” Zo zijn er volgens de analisten dus nog een hoop vragen en onzekerheden omtrent Bitcoin.

Bitcoin verdwijnt bij de beurzen

Bij CryptoQuant, een on-chain analyseplatform, is men nog wel optimistisch over de nabije toekomst van Bitcoin. Daar constateren ze namelijk dat er steeds meer Bitcoin van de beurzen verdwijnen.

“De toename van de Bitcoin uitstromen kunnen een positief signaal zijn voor de mogelijkheid van een prijsstijging en het opbreken van een fluctuatiegebied in de toekomst”, aldus CryptoOnChain.

In principe is het natuurlijk altijd positief als er veel Bitcoin wegstromen bij de beurzen. Dat betekent immers dat er minder beschikbaar zijn voor de vrije verkoop en als de vraag stijgt, zou dat in theorie voor koersstijgingen moeten zorgen.

Wat dat betreft zijn de dalingen niet meteen een reden om enorm in de stress te zitten over de toekomst van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten