bull market
Bitcoin

Bitcoin nog altijd op koers voor gigantische bullmarkt

De populaire analist Dave the Wave is ervan overtuigd dat Bitcoin, ondanks de dalingen, nog altijd op koers ligt voor een gigantische bullmarkt. Volgens Dave the Wave is het belangrijk om korte-termijn indicatoren, die de kans op een bullmarkt voor Bitcoin als verloren beschouwen, aan de kant te schuiven. De Bitcoin koers is volgens hem precies waar deze zou moeten zijn op basis van het Logarithmic Growth Curve model.

Wat is belangrijk voor Bitcoin?

Het is volgens Dave the Wave steeds minder belangrijk voor de Bitcoin koers om het 200-weeks bewegende gemiddelde in de gaten te houden. “Zoals ik eerder al aangaf, een BTC-metriek als het 200-weeks bewegende gemiddelde wordt steeds minder belangrijk als technisch steunpunt naarmate de markt volwassener wordt”, aldus Dave the Wave.

“Waarom zou het 200-weeks bewegende gemiddelde een belangrijk steunpunt blijven voor Bitcoin? Als de macro-trend voor Bitcoin is dat de volatiliteit daalt en de rendementen afnemen, dan zou die lijn uiteindelijk een soort *gemiddelde* van de prijs worden en zou de prijs daaromheen cirkelen”, zo gaat hij verder.

Verder geeft Dave the Wave aan dat hij op zoek is naar een mooie entree-koers voor Ethereum. Op basis van de Gaussian in de weekgrafie, voorspelt hij dat Ethereum op het punt staat om een mooie koersexplosie te laten zien.

Ethereum in de plus?

“Het is een kwestie van wachten en kijken. De wekelijkse Gaussian staat op het punt om te stijgen voor Ethereum ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Mijn laatste trade op basis van deze statistiek was niet slecht. Ik ben op zoek naar de volgende, maar ditmaal mag het iets minder volatiel zijn”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum op een koers van 1.652 dollar. Daarmee staat de munt van Vitalik Buterin met 0,12 procent in de min voor de afgelopen 24 uur.

Het momentum is wat dat betreft echt verdwenen voor Ethereum, maar wellicht kan dat de komende periode omdraaien. Vooralsnog is echter niet duidelijk wat op fundamenteel vlak voor die omkering in de trend zou kunnen zorgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December