Bitcoin groen, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers onder vuur, maar de bulls zijn sterk

De Bitcoin koers kende op 8 juli een behoorlijk volatiele dag. In eerste instantie werd het niveau van 53.354 dollar opnieuw getest door de markt, om vervolgens aan een stijging van 7% te beginnen naar 58.215 dollar in minder dan 8 uur tijd. Hierdoor werden voor 96 miljoen dollar aan shortposities geliquideerd.

Het lijkt erop dat de bulls niet zomaar opgeven in de oorlog tegen de bears.

Bulls geven de strijd niet zomaar op

Uit de data van de futuresmarkt blijkt dat bears iets te optimistisch werden over hun shorts. Na de koersdalingen van Bitcoin steeg de open interesse met 6.350 contracten op 7 juli, wat gelijkstaat aan ongeveer 355 miljoen dollar aan posities.

Die posities kunnen geopend zijn met een hoge hefboom van bijvoorbeeld 20x of meer. Op 8 juli schoot plotseling de koers omhoog en werd die stijging van de open interesse op de futuresmarkt weer compleet uit de grafieken weggevaagd.

Open interesse futuresmarkt. Bron: CoinGlass

Dit zorgt onder veel analisten voor een voorzichtig gevoel van optimisme dat de bulls nog niet compleet verloren zijn. Kan de Bitcoin koers op de korte termijn terug naar 60.000 dollar stijgen? Dat zou het gevoel creëren dat we de lokale bodem in ieder geval gezien hebben op 53.500 dollar.

Op het moment van schrijven is het helaas nog te vroeg voor die conclusie, want de Bitcoin koers klokt momenteel binnen op 57.200 dollar, waarmee een stijging van 2,52% op de borden staat voor de afgelopen 24 uur.

Verkoopdruk neemt af

De afgelopen dagen had de markt vooral last van de Duitse overheid, die een gigantische hoeveelheid in beslag genomen Bitcoin in de verkoop gooide. In totaal ging het om meer dan 2 miljard dollar aan Bitcoin, die het stapsgewijs op de markt dumpt.

Inmiddels heeft de Duitse overheid ongeveer 50% van hun Bitcoin verkocht en volgens RookieXBT komt het bullish sentiment terug zodra dat percentage naar 75% stijgt. Ook de miljarden dollars aan Bitcoin van Mt. Gox stipt hij aan als een gevaarlijke ontwikkeling, maar die zijn volgens Rookie wat lastiger te volgen op de blockchain.

Voor die Bitcoin is het wat lastiger om te vertellen of mensen ze dumpen, in tegenstelling tot de BTC van de Duitse overheid; die we heel direct kunnen volgen op de blockchain.

De komende weken beloven in ieder geval heel belangrijk te worden voor de bullmarkt van Bitcoin. We zitten nu in een hele lastige periode, maar vanuit macro-economisch perspectief beginnen er dingen te verbeteren en zien we langzaam nieuwe redenen voor optimisme ontstaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten