Newsbit

Bitcoin

Bitcoin ondergaat vlak voor kerst een milde correctie

Bitcoin

Bitcoin noteerde vorige zijn beste week sinds april 2019. De prijs steeg namelijk met 22,5 procent. De cryptomunt steeg naar het recordniveau van $24.300.

Velen noemen de groeiende bekendheid en het feit dat steeds meer institutionele beleggers de munt kopen als reden voor de prijsstijging.

 De sentimentele verschuiving naar Bitcoin deed zich voor omdat enkele van de traditionele safe-haven activa een slecht vooruitzicht op middellange termijn weerspiegelden. Denk bijvoorbeeld aan goud en de Amerikaanse dollar.


Vorige week

Factoren zoals het Brexit-optimisme, de gematigde vooruitzichten van de Amerikaanse Federal Reserve en de hoop op een nieuwe Amerikaanse stimuleringswet bleven de dollar onder druk zetten. De Amerikaanse dollarindex, die de prestaties van de dollar ten opzichte van een handvol buitenlandse valuta bijhoudt, weerspiegelt zijn zwakte en zakte voor het eerst sinds april 2018 onder de 90.

Dollar index – Bron: Tradingview

Steeds meer handelaren halen hun vermogen uit de dollar en richting andere investeerders, zoals de Bitcoin.

Ze behandelen de cryptomunt als anti-fiat-activum. Bitcoin heeft namelijk een negatieve correlatie met de dollar. BTC is sindsdien met meer dan 500 procent gestegen. De Amerikaanse dollarindex is daarentegen tot 12,68 procent gedaald.

Na de laatste vergadering van 2020 op woensdag, heeft voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, toegezegd hun obligatie-aankoopprogramma voort te zetten. Ondertussen bereikten de leiders van het Amerikaanse Congres een akkoord over hun stimuleringspakket van $900 miljard. Ze voeren allebei meer negatieve druk op de US-dollar in aanloop naar de nieuwe week. Dat zou op zijn beurt Bitcoin-traders ertoe kunnen brengen om winsten te behouden.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Het vooruitzicht voor Bitcoin

De nieuwe week ziet er redelijk uit op macro-economisch niveau. Er zijn geen belangrijke gebeurtenissen en data op de economische kalender die een Bitcoin-trader kunnen beïnvloeden om drastisch long of short te gaan. 

Echter, technisch gezien bestaat de kans er dat het zal ‘overbought’- niveaus zal corrigeren, zoals blijkt uit zijn wekelijkse Relative Strength Indicator. Momenteel is het niveau bijna 88, wat een oververhitte markt weerspiegelt. 

Bitcoin koers – Bron: Tradingview

Ondertussen zouden de vooruitzichten op een verzwakte dollar en een nieuwe stimuleringsstimulans de Bitcoin juist goed nieuws kunnen brengen. Dit zou BTC opnieuw richting recordhoogtes kunnen duwen. 

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top