Newsbit

Bitcoin, btc

Institutionele stromen voorkomen dat Bitcoin corrigeert

Bitcoin, btc

JPMorgan-strategen waarschuwen dat de activaprijs een enorme correctie zou kunnen meemaken als (financiële) instituten hun BTC-aankopen verminderen.


Instellingen zijn essentieel voor Bitcoin

Analisten van de Amerikaanse multinationale investeringsbank JPMorgan Chase & Co hebben bevestigd dat institutionele instroom naar Bitcoin cruciaal is voor de prijs. Ze waarschuwden dat de cryptocurrency naar een enorme correctie zou kunnen leiden als hun aankopen afnemen.

De meeste financiële activa hebben dit uitdagende jaar geleden. Ze staan echter in schril contrast met de prestaties van Bitcoin. Bitcoin steeg namelijk met meer dan 220% sinds het begin van 2020.

Met name het laatste kwartaal is bijzonder gunstig gebleken voor BTC. Hierin verdubbelde de top cryptocurrency zijn waarde en bereikte het een nieuw record van ruim $24.000.

In hun laatste rapport over de prestaties van BTC onderzochten JPMorgan-analisten onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou de mogelijke redenen achter de indrukwekkende stijging. Ze erkenden dat de rally onhoudbaar is, omdat deze wordt geleid door speculatieve kwantitatieve fondsen. De strategen stelden echter ook dat institutioneel belang misschien wel de meest waarschijnlijke reden is.


Groeiende rol van Grayscale

Dit benadrukten ze dit maal dus nog meer ten opzichte van een eerder rapport waarin de groeiende rol van Grayscale werd genoemd. Het bedrijf is de go-to-organisatie voor instituten en instellingen die blootstelling aan BTC (of eventueel andere cryptocurrencies) willen krijgen. Ze hoeven zich dan geen zorgen te maken over het opslaan van het geld en vinden het niet erg om voor deze dienst een premie te betalen.

De toonaangevende digitale vermogensbeheerder begon 2020 met een beheerd vermogen van ongeveer $2 miljard. Na opeenvolgende record brekende instroom in zijn producten is het bedrag echter gegroeid tot meer dan $15 miljard. Enigszins verwacht, is de Grayscale Bitcoin Trust verantwoordelijk voor het merendeel van de fondsen met meer dan $13 miljard.

De strategen waren van mening dat deze stromen naar de BTC Trust “te groot zijn om een positie door momentumhandelaren te laten afwikkelen om een aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren.”

Ze waarschuwden echter voor het effect van grote vertragingen van die instroom. Dit zou het risico op een Bitcoin-correctie vergelijkbaar met die in de tweede helft van 2019 enorm verhogen.


Zakelijke en institutionele BTC-toewijzingen

Afgezien van de groei van de Grayscale Bitcoin Trust, benadrukten de JPM-analisten het toenemende aantal bedrijven en instellingen dat de laatste tijd de BTC-scene is binnengekomen.

Bedrijven zoals de NASDAQ-beursgenoteerde MicroStrategy en Jack Dorsey’s Square kochten in enkele maanden tijd voor miljoenen dollars aan Bitcoin.

Verzekeringsmaatschappij MassMutual en hedgefondsgiganten One River Asset Management en Ruffer Investment deden hetzelfde. Guggenheim diende een document in bij de SEC om tot $500 miljoen te kopen, terwijl de CIO zei dat de cryptocurrency $400.000 waard zou moeten zijn.

Het activum werd tevens geprezen door prominente traditionele investeerders zoals Bill Miller, Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top