bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers onderweg naar $71.500: Maar daar ligt weerstand

Bitcoin kan weleens onderweg zijn naar 71.500 dollar, zo claimt de populaire analist Rekt Capital. Na de indrukwekkende stijgingen van de afgelopen dagen, is de Bitcoin koers opgeklommen van de bodem van 53.500 dollar tot de huidige koers van 65.900 dollar. Daarmee lijkt Bitcoin weer helemaal terug te zijn.

Nieuwe cluster van prijsactie voor Bitcoin

Rekt Capital is van mening dat Bitcoin met het doorbreken van de 65.000 dollar aan een nieuwe prijscluster is begonnen. De clusters waar de analist over spreekt verdelen de Bitcoin koers in verschillende losse boxen.

Op basis van zijn grafiek kunnen we zien dat Bitcoin de barrière van 65.000 dollar al viermaal doorbrak dit jaar. Viermaal is scheepsrecht dan maar? Dat mogen we hopen, want zekerheid bestaat natuurlijk niet als het over Bitcoin gaat.

Als Bitcoin erin slaagt om naar het niveau van 71.500 dollar te stijgen, dan zou de all-time high van 73.800 dollar de volgende stap zijn. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat Bitcoin het in zich heeft om zo ver door te stijgen.

Gigantisch veel shortposities

Op het niveau van 71.500 dollar liggen er gigantisch veel shortposities, die geliquideerd zouden worden op die koers. Om die reden lijkt het dus alsof er heel veel futureshandelaren zijn die niet geloven in een Bitcoin koers van 71.500 dollar of meer.

Dat dacht de rest van de wereld een paar dagen geleden natuurlijk ook. Nu lijkt het alsof we er heel anders voorstaan. Op de koers van 71.500 dollar worden op dit moment voor 1,47 miljard dollar aan shortposities geliquideerd.

De afgelopen dagen is het vertrouwen in Bitcoin flink toegenomen, want de Open Interest is over de laatste vijf dagen met 13% gestegen. Er zijn veel mensen die shorts hebben lopen op Bitcoin, maar ook de longs worden weer populair.

De populaire analist Mags is bullish en ziet vergelijkingen met augustus 2023. Destijds viel de Bitcoin koers ook onder het 200-daagse bewegende gemiddelde, voordat de koers vervolgens met 17,5% omhoog sprong naar 47.000 dollar in een periode van twee maanden.

Kan Bitcoin dat patroon nu herhalen en weer boven de 70.000 dollar komen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?