Bitcoin daalt
Bitcoin

Bitcoin koers op ‘kantelpunt’ na historisch moment

Bitcoin zit op een “kantelpunt” na een historische 2024 conferentie in de Verenigde Staten, die de open interest op de futuresmarkt liet uitbreken; aldus de populaire analist Horse. “We zijn eindelijk uit deze range gebroken”, zo verklaarde hij.

De open interest refereert naar het aantal openstaande derivatencontracten op de Bitcoin-markt.

Wat betekent de stijgende open interest voor Bitcoin?

Een stijging van deze indicator betekent dat investeerders nieuwe posities openen in de derivatenmarkt. Over het algemeen genomen gaat het gebruik van leverage omhoog als er nieuwe contracten bijkomen.

Een stijging van de open interest kan dus leiden tot hogere volatiliteit voor een financiële asset. Precies dat zien we op dit moment, want de Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met bijna 5% gecrasht.

De onafhankelijke analist Horse deelde de onderstaande grafiek, waarin we zien dat Bitcoin’s open interest op Coinbase Pro boven een niveau is geklommen waar het sinds maart (all-time high) onder bleef.

De markt lijkt weer hoopvol te worden over een nieuwe sterke periode voor de Bitcoin koers. Of we binnenkort nieuwe all-time highs kunnen bereiken, hangt af van verschillende factoren, zoals de verdere ontwikkeling van de macro-economische situatie en het narratief rondom Bitcoin in de Verenigde Staten. Ook de verkiezingskansen van Donald Trump kunnen van invloed zijn op de toekomst van Bitcoin.

Bitcoin en de uitspraken van Donald Trump

De analist kijkt redelijk nuchter naar de gebeurtenissen van afgelopen weekend. Donald Trump kondigde natuurlijk aan dat hij een Strategic Bitcoin Reserve wil instellen voor de Verenigde Staten.

In eerste instantie zou dat betekenen dat de VS zijn ongeveer 200.000 Bitcoin niet gaat verkopen. Op termijn zouden daar in theorie ook nieuwe aankopen bij kunnen komen, maar dat kondigde Trump op dit moment nog niet concreet aan.

“Het valt te bediscussiëren of ze ook echt uitkomen, maar je moet nu iets meer bullish zijn over deze asset-klasse”, aldus Horse. Eigenlijk geeft hij hier aan dat de kansen op een bullish toekomst vooral zijn toegenomen dit weekend.

Dat lijkt inderdaad de beste conclusie, want zekerheden hebben we niet gekregen. De kans dat Bitcoin er straks beter voorstaat is toegenomen, maar niet verzekerd door Donald Trump.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13