Bitcoin stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin op weg naar nieuwe all-time high’

Een handelaar die er in 2021 in slaagde om de crash van de Bitcoin koers te voorspellen, zegt dat de koersactie van nu suggereert dat de digitale munt mogelijk op weg is naar een nieuwe all-time high.

Het gaat om Dave the Wave, die op Twitter vertelt dat een nieuwe all-time high mogelijk is voor de Bitcoin koers, omdat het momentum binnen de weekgrafiek van de munt op dit moment erg sterk oogt.

Krijgt Dave the Wave gelijk?

Vooralsnog lijkt Dave the Wave gelijk te krijgen. In zijn bovenstaande analyse op Twitter zegt de analist dat het op dagelijkse basis lastig is om de volatiliteit te voorspellen en te bepalen wat bepaalde koersbewegingen betekenen.

Bitcoin kan op één dag een correctie ondergaan, maar dat hoeft niet te betekenen dat de stijgingen meteen helemaal voorbij zijn.

Sterker nog, Dave the Wave deelde in deze analyse dat Bitcoin er op de weekgrafiek nog altijd goed uitziet. Dat hij mogelijk gelijk krijgt over die voorspelling zien we op dit moment al aan de koers.

Bitcoin is de nieuwe week goed begonnen met een plus van ongeveer 2 procent voor de afgelopen 24 uur, waarmee de koers binnenklokt op het niveau van 37.200 dollar.

De bulls mogen vertrouwen hebben

Volgens de analist staat Bitcoin er momenteel zodanig goed voor, dat hij zegt dat de bulls vertrouwen mogen hebben. Dit baseert Dave the Wave onder andere op de Moving Average Convergence Divergence (MACD), die het momentum en trendomkeringen poogt aan te geven.

Op het moment van schrijven zit de MACD nog altijd in bullish terrein voor Bitcoin.

Verder zegt Dave the Wave dat het zomaar zou kunnen dat Bitcoin op een “duurzaam” pad zit richting nieuwe all-time highs. Hiervoor kijkt de analist onder andere naar de maandgrafiek en geeft hij aan dat het de vorige keer vanuit dezelfde positie één maand aan parabolische prijsactie duurde voordat Bitcoin door de 60.000 dollar brak.

Ditmaal zit Bitcoin volgens Dave the Wave nog altijd in een relatief tamme opwaartse trend, wat suggereert dat we nog niet aan het einde van de opleving zitten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers