Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin orderboek stapelt zich op met koopopdrachten

Bitcoin heeft de afgelopen weken een enorme instroom van kopers gezien. Dit is wel duidelijk geworden door het enorme herstel van 130% vanaf de dieptepunten.

Hoewel Bitcoin sinds vorige week vastliep op de $9.500 weerstand, laten gegevens zien dat er nog steeds een grote vraag is naar de cryptomunt. Dit geeft volgens sommige analisten zelfs aan dat Bitcoin gewoon in een opwaartse trend blijft en $9.500 slechts als een korte stop ziet.


Bitcoin orderbook toont enorme koopvraag

Volgens een crypto trader staat het orderboek van crypto exchange BitMEX momenteel vol met koopopdrachten. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, zien we duidelijk veel meer koopopdrachten dan verkoopopdrachten. De koopopdrachten worden aangegeven door de groene lijnen en de verkoopopdrachten worden aangegeven door de rode lijnen.

Dus, wat toont dit aan? Het suggereert dat er vraag is naar BTC tokens ondanks dat de prijs vastloopt tussen de $9000 en $9500. Als we de grafiek bekijken lijkt de pad van de minste weerstand omhoog te zijn.

Santiment, een analyse bedrijf, bevestigt dit. Ze merkten op dat hun Sentiment Volume-indicator “overweldigend positief” is:

“De markt is nog steeds overweldigend positief op weg naar de halvering volgende week. Over het algemeen is er, wanneer de positiviteit hoog is en deze statistiek ver boven de 0 ligt zoals nu, er een gezonde hoeveelheid koopdruk is. “

Ze schreven dit onder verwijzing naar de onderstaande grafiek, waaruit blijkt dat Bitcoin Sentiment en Social Volume bijna op zijn hoogste punt in 2 jaar tijd ligt.


Wat zit er achter de hernieuwde interesse?

Achter deze nieuwe instroom van kopers lijkt de Bitcoin halving te liggen. Het evenement dat 1 keer in de 4 jaar plaatsvindt heeft de interesse voor de cryptomunt doen aanwakkeren.

Zoals eerder gemeld door Newsbit, ging de Chinese term voor “Bitcoin-halvering” tijdelijk viraal op ‘Chinese Twitter’, Weibo. Ook was op te merken dat de interesse in andere landen naar de Bitcoin halving en ‘bitcoin kopen’ enorm is gestegen. Dit suggereert dat achter de toenemende vraag naar BTC de hype rond de halvering zit.

Deze nieuwsgierigheid is niet voor niets: de halvering zal naar verwachting een positief effect hebben op de Bitcoin koers en de cryptomarkt in het algemeen.

Dan Morehead, oprichter en CEO van Pantera Capital, sprak hierover in zijn nieuwsbrief van april. Hij legde uit dat het vanuit een eenvoudige analyse van vraag en aanbod logisch is dat de BTC koers zal stijgen:

“Het lijkt redelijk logisch om te zeggen dat als de nieuwe aanvoer van bitcoin wordt gehalveerd, terwijl al het andere gelijk is, de prijs zou moeten stijgen. De meeste mijnwerkers verkopen hun blokbeloningen zo snel mogelijk. Ze hebben het geld nodig om te betalen voor energie, datacenterruimte en om snellere chips te kopen in de eindeloze wapenwedloop. Wanneer het aantal bitcoins dat ze ontvangen en dus verkopen wordt gehalveerd, moet dat impact hebben. “

 

Bitcoin nieuws

President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom