Bitcoin analist
Bitcoin

Bitcoin OTC Voorraden Dalen: Institutionele Beleggers worden Voorzichtig

Er is een opmerkelijke daling van 33% te zien in het aantal Bitcoins (BTC) bij over-the-counter (OTC) bureaus de laatste dagen. Maar wat zijn deze OTC bureaus precies en waarom is deze afname zo significant?

De Bitcoin OTC-grafiek

De Bitcoin OTC-grafiek biedt inzicht in handelsactiviteiten die buiten de reguliere crypto-exchanges om gaan. Hierbij vindt de handel rechtstreeks plaats tussen kopers en verkopers, meestal via een OTC-bureau. Dergelijke handel is typisch voor grote transacties om grote marktschommelingen te voorkomen. Dus, als er veel activiteit is op deze bureaus, wijst dat vaak op de betrokkenheid van grote spelers.

Bitcoin balans op OTC-bureaus
Bitcoin balans op OTC-bureaus – Glassnode

Wat kunnen we verwachten?

Het aantal Bitcoin in wallets verbonden aan OTC-bureaus heeft onlangs een flinke duik genomen, terug naar niveaus die we voor het laatst zagen op 15 juni. Deze OTC-handelsactiviteit wordt vaak gezien als een barometer voor institutionele interesse. Ter illustratie: eind mei was er bijna 7.700 BTC geparkeerd bij OTC-bureaus, wat neerkomt op een waarde van $223 miljoen bij een koers van $29.025. Echter, slechts twee dagen geleden was dit geslonken naar een geschatte 5.138 BTC, een daling van 33%.

Deze scherpe daling suggereert dus dat institutionele beleggers momenteel voorzichtig zijn, mogelijk vanwege de stagnatie van de BTC koers, die de afgelopen anderhalve maand stabiel bleef rond de $30.000. Het lijkt erop dat het ontbreken van een duidelijke koersstijging potentiële grootinvesteerders terughoudend maakt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December