Bitcoin

Bitcoin prijs: 5 Dingen die je moet onthouden deze week

Van aandelen en olie tot noodmaatregelen en de belangrijkste basisprincipes van Bitcoin. Traders hebben veel te overwegen nu de Bitcoin halving nadert.

De Bitcoin koers lijkt langzaam richting de $8.000 te stijgen deze week, maar wat staat de digitale munt nog te wachten nu de koers ver boven andere aandelen uit stijgt?

Na vorige week 10% te zijn gestegen in een dag tijd, is BTC erin geslaagd om zijn winsten tijdens het weekend vast te houden. Wat kunnen we voor deze week verwachten? In dit artikel vind je de belangrijkste factoren die je in de gaten moet houden.


1. Nieuwe alarmbellen voor aandelen

De aandelen koersen blijven langzaam stijgen en de Bitcoin blijft in lijn met het sentiment op de aandelenmarkt.

Ondanks de verminderde correlatie in de afgelopen weken is Bitcoin nog steeds gevoelig voor grote bewegingen op Wall Street. Het ziet er vrij positief uit op de aandelenmarkt, maar niet alles is wat het lijkt, waarschuwen analisten.

“Een sterke dalingen in de volatiliteit zijn in het verleden vaak een teken geweest van grote marktdalingen”, schrijft een analist op Bloomberg.

Zo’n smalle bandbreedte kan langdurig aanhouden, maar eerdere voorvallen hebben geleid tot slechte marktrendementen en eventuele nieuwe crashes.

De waarschuwing dat de snelle winsten van de afgelopen week tot verliezen zouden kunnen leiden, speelt in op de bestaande zorgen over de paradoxale status-quo op de markten. Ondanks dat miljoenen mensen hun werk verliezen, kleine bedrijven failliet gaan en biljoenen dollars bijgedrukt worden, blijven de aandelen verbeteren. Als je het zo bekijkt kan het bijna niet goed blijven gaan met de aandelenmarkt.


2. Bitcoin & olieprijzen

Olie is bezig met een langdurige uitverkoop. Gisteren daalde de WTI olie prijzen in Azië met bijna 10 procent en ook Brent daalde met zo’n 3,2% naar een prijs van $20 per vat.

Er lijkt geen rust in zicht voor de markt die vorige week ongekende negatieve prijzen mee maakte. Het is namelijk zeer onwaarschijnlijk dat de vraag naar de grondstof binnen enkele maanden tijd zal aantrekken. Dit omdat er nog enorm veel olie opgeslagen is en er weinig olie gebruikt wordt.

Een eerdere poging van de OPEC landen om de productie te verminderen was niet voldoende, zeggen analisten. Even leek het erop dat Bitcoin mee naar onder gesleurd werd door de dalende olie prijzen. Echter, BTC heeft de neergang doorstaan en lijkt over het algemeen weinig last te hebben van de olieproblemen.


3. De gelddrukmachine blijft draaien

Centrale banken blijven meer ‘waardeloos’ contant geld in de getroffen economie pompen. Maandag was het de beurt aan de Bank of Japan om een ​​vloedgolf van nieuw papiergeld aan te kondigen. Hiermee gaat de bank onbeperkt obligaties kopen om het lenen te stimuleren. 

Het blijft de vraag of de Amerikaanse centrale bank en de Europese Centrale Bank dit voorbeeld zullen volgen, aangezien ze al meer dan 6.6 biljoen dollar in de economie gepompt hebben.

Analisten zijn bang dat de ongekende maatregelen van de centrale banken kunnen zorgen voor een enorme inflatie. Als dit zo is zullen mensen vluchten naar goud en Bitcoin om hun geld niet minder waard te laten worden.


4. De fundamentals van Bitcoin verbeteren langzaam

De Bitcoin hash-snelheid is goed hersteld sinds hij daalde na de prijscrash in maart. Op dit moment consolideert de hash rate zich op ongeveer 115 triljoen hashes per seconde (h / s). Volgens schattingen van Blockchain is dit slechts 7 quintillion h / s onder de hoogste waarden aller tijden die we vorige maand zagen.

Ook verwachten we een gezonde stijging van 3,2% van de Mining-difficulty bij de volgende aanpassing die plaatsvindt over ongeveer acht dagen. Tot slot is de totale impliciete volatiliteit, die Skew notes in de gaten houdt, nu ook bijna terug is op het niveau van begin maart.


5. Analist verwacht geen problemen door halving

Het duurt nu nog iets meer dan twee weken tot de derde Bitcoin-blok reward halving plaatsvindt. Op dat moment daalt de mining beloning ​ van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per blok.

Dit verlaagt het inkomen van miners aanzienlijk, terwijl het ook de stock-to-flow verhouding van Bitcoin opdrijft, aangezien er minder “nieuwe” Bitcoins zullen worden gecreëerd ten opzichte van het bestaande aanbod. 

Sommige analisten zijn bezorgd dat de omzetdaling problemen zal veroorzaken voor miners en het netwerk minder sterk maakt. Echter, de maker van het stock-to-flow model gelooft iets heel anders:

“De halveringsgegevens van 2012 en 2016 tonen aan dat de moeilijkheid NIET naar beneden zal worden bijgesteld, maar na de halvering zal blijven stijgen”, luidt een tweet van PlanB op vrijdag.

“Miners hebben al geïnvesteerd in nieuwe hardware en zijn voorbereid op 50% minder inkomsten.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin op het punt een nieuw tijdperk in te gaan: Spot ETF-opties kunnen alles veranderen!
Bitcoin-race voor bedrijven breekt los: MicroStrategy als inspiratiebron
Bitcoin breekt records: Analist voorspelt parabolische stijging naar $200.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom stijgt de Ripple (XRP) koers zo gigantisch hard?
Analist: dit is de ergste nachtmerrie van Amerikaanse centrale bank
Nederlandse crypto analist: Dit is wanneer je Bitcoin en Ethereum moet kopen
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk