Bitcoin

Bitcoin prijs daalt met 5% na aanval op Oekraïense kerncentrale

Zowel de Bitcoin als de wereldwijde aandelenmarkt kleuren vandaag donkerrood. De koersval vond plaats nadat de grootste kerncentrale van Europa werd beschoten door Russische troepen.


Grote onrust op de wereldwijde markten door aanval op Europa’s grootste kerncentrale

De aanval van de Russen op de kerncentrale leidde tot een brand in een trainingsgebouw van de centrale. Even ontstond zelfs de vrees dat één van de kernreactoren was beschadigd, maar dat lijkt niet te kloppen.

Hoewel er geen toename van de stralingsniveaus is gedetecteerd, waarschuwde de Oekraïense president Volodomyr Zelenskyy dat een ontploffing in de kerncentrale zou kunnen leiden tot de dood van Europa.

Het is dan ook niet zo gek dat de berichten over gevechten in de kerncentrale van Zaporizja in de noordoostelijke stad Energodar deden de wereldmarkten schrikken.

Sommige lokale politici hadden beweerd dat brandweerlieden van dichtbij werden neergeschoten door Russische soldaten, en de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba waarschuwde zelfs dat een dergelijke explosie zou namelijk 10 keer groter kunnen zijn dan in Tsjernobyl. Hierdoor zou een groot deel van Europa onbewoonbaar zijn.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Ook Bitcoin heeft last van de aanval

Toen de aandelenmarkten in Azië aanzienlijk daalde toen het nieuws naar buiten kwam, viel ook de Bitcoin prijs naar beneden. Dit kan erop wijzen dat de ontkoppeling tussen cryptocurrencies en aandelen die maandag werd gezien, van korte duur is geweest. Het wijst er ook op dat BTC toch wel vatbaar is voor verdere koersdalingen als de geopolitieke spanningen aanhouden.

BTC grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $41.500. Dat is ongeveer 5 procent lager dan een dag geleden.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving