Bitcoin

“Bitcoin prijs gaat naar 0, of naar 1 miljoen dollar”

In een gesprek met Anthony Pompliano stelde Chamath Plihapitiya, een voormalig Facebook manager, dat de prijs van 1 Bitcoin ofwel een miljoen zal bereiken, ofwel naar nul zal dalen.

Voor Palihapitiya zal de vraag of Bitcoin slaagt, worden bepaald door de vraag of het bestaande financiële systeem doorgaat op de dramatische weg die ze nu zijn ingeslagen.


De problemen van ons financiële stelsel

Palihapitiya vertelt dat Bitcoin heel veel waard kan worden als het vertrouwen van het publiek in de huidige financiële wereld blijft verslechteren. Steeds meer mensen zien de negatieve kanten van fiat geld en dat kan een voordeel zijn voor BTC.

“We rijden langzaam richting een klif. En dan gaan we veel, veel sneller de klif of die heuvel af rijden. En aan het eind staat een enorme bakstenen muur. Dat is hoe we het huidige financiële stelsel kunnen omschrijven.”

De prijsvoorspelling van 1 miljoen dollar zijn een lange termijn voorspelling, waarbij de voormalige Facebook manager waarschuwt dat er “een reële kans is dat we tegen 2030 geen manier zullen vinden om onze weg uit de crisis te vinden.” Hij ging verder:

“De enige manier om de inflatie te doorbreken is in wezen om een ​​soort quasi-vorm van een gouden standaard te creëren, maar het bijna onmogelijk zal zijn om dat te doen tussen regeringen en centrale banken. Ze zullen het nooit eens worden over een instrument en ze zullen het ook nooit eens worden over een wisselkoers. Als ze het niet eens worden gaan mensen besluiten zelf maatregelen te nemen en dat kan door Bitcoins te kopen. ”


Bitcoin is te volatiel voor een betaalmiddel

Ondanks de positieve prijsvoorspelling dankt Palihapitya niet dat de Bitcoin binnenkort fiat geld kan vervangen als betaaleenheid. Bitcoin is volgens hem namelijk te volatiel om betrouwbaar te zijn.

“Als je ervoor gaat pleiten dat het fiat-valuta zou moeten vervangen, is een ding waar je naar moet kijken de volatiliteit van de Amerikaanse dollar. Je kunt het niet vervangen door iets dat vele malen volatieler is. Dat werkt eenvoudig weg niet. “

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom