Newsbit

Bitcoin

Bitcoin prijs herstelt in 1 dag met 20%

Bitcoin

De Bitcoin prijs bereikte gisteren nog een dieptepunt, maar is vannacht razendsnel hersteld. De prijs steeg in 15 uur tijd van $30.468 naar $36.633. Dat komt neer op een herstel van 20,2%.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bankensector heeft het zwaar

Bitcoin behoudt dus een groot deel van zijn winst die het dit jaar geboekt heeft. De munt presteert al maanden lang uitermate goed. Dit in tegenstelling tot de bankensector. Op 11 januari meldde Reuters namelijk dat analisten verwachten dat een deel van de bedrijven in de bankensector een verlies van meer dan 40% hebben geleden in 2020.

Citigroup Inc zal naar verwachting een daling van 42% laten zien in de laatste drie maanden van het voorgaande jaar, terwijl analisten voorspellen dat Wells Fargo & Co een vergelijkbare daling van ongeveer 39% zal doormaken. Volgende week komt Bank of America Corp met haar eigen kwartaalrapportage, die naar verwachting een winstdaling van 33% zal laten zien.

Toch leed niet elke bank zulke enorme verliezen. JPMorgan zal naar verwachting een stuk minder verlies leiden van ongeveer 5%. Verwacht wordt dat twee grote banken positieve cijfers zullen boeken voor het laatste kwartaal: Morgan Stanley zal naar verwachting 1% winst boeken, en Goldman Sachs Group Inc staat mogelijk op een stijging van 43% van de kwartaalwinst.

Wel geven banken aan dat ze verwachten dat 2021 een stuk beter jaar zal worden. Sommige bankaandelen zijn zelfs al met 35% hersteld sinds de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Aangenomen wordt dat de aankondiging van een in behandeling zijnde COVID-19-vaccin in dezelfde periode voorzichtige investeerders vertrouwen heeft gegeven.


Zal de Bitcoin prijs weer stijgen tot $40k?

Bitcoin toonde vannacht zijn kracht door een mooi herstel te laten zien. Echter is een bearmarkt nog niet compleet afgewend. BTC zal moeten proberen het $35.000 niveau vast te houden en om te zetten in een ondersteuningsniveau. Alleen dan zal een Bitcoin koers van boven de $40.000 weer op korte termijn haalbaar zijn. Onze analist verwacht in ieder geval dat de bull run nog niet over is en BTC spoedig weer de $41.647 – $45.000 niveau’s op zal gaan zoeken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top