Bitcoin

Bitcoin prijs herstelt na daling door COVID vaccin nieuws

Zowel de prijs van Bitcoin als van goud is gisteren flink gedaald. De BTC koers daalde met bijna $1.000. Echter, vandaag zien we dat de BTC prijs zich langzaam herstelt.


‘Het herstel kan gezien worden als een positief teken’

Is Bitcoin een waardeopslag gecorreleerd met goud of een speculatieve investering gecorreleerd met de aandelenmarkt? Handelaren lijken maar niet tot een besluit te komen en gisteren is een perfect voorbeeld hiervan.

Gisteren bracht het nieuws over het succesvol testen van een COVID-19-vaccin door Pfizer Labs de markten in beweging: aandelen stegen enorm, de goud prijs crashte en ook de Bitcoin daalde binnen enkele uren met meer dan $1.000. Echter, in de afgelopen tijd heeft Bitcoin de meeste van die verliezen teruggewonnen en wordt momenteel verhandeld voor ongeveer $ 15.300.

Het herstel kan worden gezien als een positief teken voor langetermijnbeleggers, omdat het laat zien dat BTC prima tegen een stootje kan.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Een goede reden om bullish te zijn

Voor die lange termijn investeerders is het op dit moment business as usual. Bitcoin heeft geen bearish trend doorgemaakt sinds de door het coronavirus geïnduceerde marktcrash medio maart, en nieuws over een mogelijk vaccin lijkt toch niet zo’n groot gevaar voor de Bitcoin prijs.

In feite lijkt de markt veel meer te zijn beïnvloed door de Amerikaanse verkiezingen, die de Democratische kandidaat en voormalig vicepresident Joe Biden heeft weten te winnen. Tijdens de verkiezingsperiode wist de Bitcoin te stijgen tot een hoogtepunt van bijna $16.000.

De korte daling van gisteren kan helpen om een ​​deel van de mogelijke overmatige hype te onderdrukken. Echter, met Biden als president en een regering die geneigd is om meer economische stimulansen te geven, is er nog altijd een goede reden om bullish te zijn.

 

Bitcoin nieuws

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie