Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin prijs kan in de zomer hoogtepunt van $27k bereiken

Bitcoin (BTC) is klaar om enorme wisten tot wel 200% te boeken in de komende zes maanden“, zegt crypto analist Tom Lee.


“Bitcoin is klaar om 197% winst te boeken”

Lee, mede oprichter van Fundstrat, zegt dat één specifieke technische factor hem “erg optimistisch” maakt over het korte termijn potentieel van Bitcoin.

Normaal gesproken is januari een zwakke maand, maar dit jaar blijkt het een geweldige maand voor Bitcoin. We zagen een prijsstijging van meer dan 26% en ook het 200-day moving average herstelde,” legde Lee uit.

“Dat is belangrijk, zoals je weet. Zoals iedere trendvolger weet – wanneer je weer boven je 200-day MA zit, zit je weer in een bullmarkt. Telkens wanneer Bitcoin weer boven de 200 daagse MA zit boekt het een zesmaandelijkse winst van 197%.”

Het 200-day moving average (200 daagse voortschrijdend gemiddelde) is van oudsher een belangrijk weerstandsgebied voor markten.

 

2020 nog beter dan 2019?

Bitcoin is in januari dus met bijna 30% gestegen. Na deze maand bereikte het de recente all-time highs rond de $9.450. Deze januari is daarmee de meest succesvolle januari sinds 2013. Volgens verschillende analisten is dit dan ook een teken dat de volgende long-term bull-cyclus begint.

Lee verwacht in 2020 ook een hoger rendement voor BTC-investeerders dan vorig jaar. Ondanks de enorme winsten van boven de 300% in 2019.

Zoals velen benadrukte hij de halving in mei als een “katalysator” voor de prijsverhoging van Bitcoin. De halving zal het nieuwe Bitcoin-aanbod met 50% verminderen.

Een nauwkeurig prijsvoorspellingsmodel, Stock-to-Flow, voorspelt dat de halving tegen het einde van 2021 zal leiden tot een bull run tot ongeveer $100.000.

Vorige maand zei Lee dat de halving toch niet was “ingeprijsd”. Destijds, vóór de crossover van de moving average, verwachtte hij dat Bitcoins 2020-winst op 100% zou uitkomen.

 

Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13