Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

“Bitcoin prijs kan met 9 miljoen procent stijgen in volgende crisis”

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, vatte de Bitcoin-prijsgroei van de afgelopen tien jaar samen. Hij laat doorschemeren dat de prijs nog meer kan stijgen als er een nieuwe financiële crisis uitbreekt.


Nieuwe crisis zal Bitcoin prijs doen stijgen

Bitcoin verhandelt nog steeds rond de $8.600 en lijkt niet in staat om de $9.000 te bereiken. Ondertussen heeft ook de traditionele aandelenmarkt verliezen geleden en dringt president Trump er bij de Federal Reserve op aan om de rente tarieven te verlagen. Dit zou in navolging van andere centrale banken zijn.

Ondertussen is de community van mening dat de Bitcoin prijs door het dak zal gaan als er een nieuwe financiële crisis komt.


“Bitcoin is al met 9 miljoen procent gestegen”

Changpeng Zhao, heeft op Twitter verteld wat er met Bitcoin kan gebeuren als de wereldwijde markten worden getroffen door een nieuwe financiële crisis. BTC werd opgericht na de crisis van 2008, en CZ stelt dat Bitcoin de afgelopen tien jaar met 9 miljoen procent in waarde is gestegen. Dit gebeurde toen de aandelenmarkten en fiat-valuta’s sterk waren.

CZ laat zijn volgers zich voorstellen hoe hoog de BTC-prijs kan stijgen wanneer er een nieuwe financiële crisis uitbreekt en de voorraden dalen.

Handelaar @PostyXBT deelde zijn twijfels over de uitspraak van de CEO van Binance. Hij denkt niet dat de gemiddelde mens BTC zou kopen. Dit omdat hun vertrouwen in fiat-contanten sterker is in slechte tijden dan in Bitcoin. Hij tweet:

“De gemiddelde persoon zou geen bitcoin kopen zoals de ‘early adopters’ destijds. Mensen houden hun geld liever vast in slechte tijden dan dat ze het uitgeven.”


Kwantitatieve verruiming is niet de oplossing

Eind vorige week publiceerde de CEO van Euro Pacific Capital, Peter Schiff, een opmerkelijke tweet. Hierin zei hij dat kwantitatieve verruiming en verlaging van de rentetarieven van de centrale banken geen goed antwoord is op de huidige problemen waarmee de aandelenmarkt wordt geconfronteerd. Ook is het geen manier om echte economische problemen op te lossen, houdt hij vol.

De crypto community reageerde hierop en zei: “Bitcoin lost het op“.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13